Αυγούστου 11, 2017

Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο στο Κόσσοβο και το Μετόχι

Πρίστινα . Η συνεδρίαση της Συνέλευσης της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας Κοσσυφοπεδίου, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες για την εκλογή προέδρου του Σώματος, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, από τον προεδρεύοντα Αντέμ Μικούλοφτσι λόγω του μποϋκοτάζ των 39 βουλευτών του Συνασπισμού του Δημοκρατικού Κόμματος-Χαραντινάι.
Εν τω μεταξύ ο ηγέτης της η Νέας Συμμαχίας για το Κοσσυφοπεδίο, (AKR), και άλλοτε μεγαλοεργολάβος του Κρεμλίνου Μπεντζέτ Πατσόλι, που κατέβηκε στις εκλογές σε συνασπισμό με το LDK ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα αναλάβει πρωτοβουλία προς την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου που μετά την αποτυχία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου να εκλέξει Πρόεδρο.
Ο Πατσόλι είπε ότι θα συναντηθεί με τον ηγέτη του LDK Ίσα Μουστάφα, και τον υποψήφιο για πρωθυπουργό της Αυτοδιάθεσης (Vetevendosje), Αλμπίν Κούρτι, και θα τους υποβάλει την ιδέα μιας κυβέρνησης ευρείας βάσης που θα αντιμετωπίσει τα πιο επείγοντα ζητήματα όπως η οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο και τις θεωρήσεις και μετά από ένα χρόνο να γίνουν νέες εκλογές. Ο Μπεντζέτ Πατσόλι, Πατσόλι είπε ότι το μήνυμα του προς τους Μουστάφα, και Κούρτι είναι:: «έχετε δέκα ημέρες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ σας και αν δεν είστε έτοιμοι να σχηματίσει κυβέρνηση δεν βλέπω ποιος είναι ο σκοπός να παραμένω στον συνασπισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου