Αυγούστου 10, 2017

ΣΕΡΒΙΑ: Άσφαιρη προβοκάτσια των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της UNMIK στο Κόσοβο Ζαχίρ Τανίν και συμφώνησαν ότι η παρουσία της αποστολής του ΟΗΕ είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, καθώς και η πλήρης εφαρμογή του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας και η υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου στις Βρυξέλλες.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και παρότρυνε και τις δύο πλευρές να αναζωογονήσουν τη διαδικασία.
Ο Επικεφαλής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς επέκρινε έντονα τις προσπάθειες της Πρίστινας για πολιτική εκμετάλλευση της σύλληψης 11 πολιτών της Σερβίας και της Ρωσίας και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Οι Αλβανοί χθες σταμάτησαν στο Ποντουγίεβο δυο αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες διότι είχαν πληροφορίες ότι «πάνω από 300 μέλη παραστρατιωτικών μονάδων από την Σερβία τη Ρωσία και το Κοσσυφοπέδιο πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις στα βουνά του βόρειου Κοσσυφοπεδίου», και συνέλαβαν έξι Ρώσους και πέντε Σέρβους.
Μεταξύ αυτών ήταν και μια έγκυος γυναίκα και ένα ανήλικο. Η ρωσική πρεσβεία είπε στο TASS ότι δυο από τους Ρώσους ζουν εκεί με τις οικογένειες τους.Τελικά ο εισαγγελέας Ιμέρ Μπέκα δήλωσε ότι οι 11 συνελήφθησαν για παράνομη διέλευση των συνόρων και ότι θα απελαθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου