Αυγούστου 29, 2017

Το αλβανικό Κράτος Δικαίου συνέλαβε 74χρονο Σέρβο Πρόσφυγα

Ο 74χρονος Μπόγκνταν Μίτροβιτς είχε πάει με το ΟΗΕ τουρς στο χωριό Σόπινα του Ξηροποτάμου, (Σούβα Ρέκα), μαζί με άλλους 50 Σέρβους, για να επισκεφτούν τα σπίτια που εγκατέλειψαν το 1999.
Ο ηλικιωμένοι Σέρβος συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις , βάσει μυστικού εντάλματος για «σοβαρές αξιόποινες πράξεις κατα τον πόλεμο», και μεταφέρθηκε στο Πρίζρεν. Αντιδρώντας ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζιούριτς είπε ότι η σύλληψη με βάση «μυστικές λίστες» δείχνει ότι συνεχίζεται η πολιτική της εθνοκάθαρσης εναντίον των Σέρβων στο Κόσσοβο και το Μετόχι».
«Αντί της δημιουργίας συνθηκών για να επιστρέψουν στο χωριό οι εκτοπισμένοι Σέρβοι, οι προσωρινές αρχές στην Πρίστινα εξαπολύουν «εκστρατείες αντιποίνων» κατά των Σέρβων που πήγαν να επισκεφθούν τα σπίτια τους και την εκκλησία τους», είπε ο Τζούριτς που κατήγγειλε την «πλήρη έλλειψη ευαισθησίας εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν σε βάρος του σερβικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου