Ιουλίου 11, 2017

Κυβέρνηση με Αυτοδιάθεση και Σερβους;

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο υποψήφιος για το πρωθυπουργικό αξίωμα από το συνασπισμό PDK-AAK-NISMA κ. Ραμούς Χαραντινάι σε συνέντευξη Τύπου χθες είπε ότι ο ίδιος «θα προτιμούσε μια κυβέρνηση ευρείας βάσης» και ότι απεύθυνε προσκλήσεις για συνομιλίες με τους ηγέτες της «Αυτοδιάθεσης» (Vetevendosje), της «LDK», και της «Σερβικής Λίστας», για να συζητήσουν τις δυνατότητες για σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Η συνάντηση με τον κ. Γέμερι της «Αυτοδιάθεσης» θα γίνει σήμερα. Ο κ. Χαραντινάι πάντως πρότεινε η συγκρότηση της νέας Βουλής και η ορκωμοσία των Βουλευτών να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.
Ο ηγέτης της «Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου» (LDK), Ίσα Μουστάφα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον αρχηγό της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου», (ΑΑΚ), Ραμούς Χαραντινάι, και ότι η «LDK» «δεν θα εισέλθει σε κανενός είδους συνασπισμό με το «Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου», (PDK).
Ο κ. Μουστάφα ανέφερε πως θα περιμένει το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Συνασπισμού του οποίου υποψήφιος είναι ο κ. Χαραντινάι για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου