Ιουλίου 11, 2017

Ο Γερμανός φίλος και οι Γέφυρες

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Γερμανός υφυπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Μίχαελ Ρότ επισκέφθηκε χθες τα Σκόπια προσφέροντας στήριξη στον Ζάεφ και την κυβέρνηση του. Ο Ζάεφ δήλωσε ότι «στόχος της κυβέρνησης του είναι να οικοδομήσει γέφυρες για συνεργασία με τους γείτονες και τους φίλους από τη διεθνή κοινότητα που παρέχουν σημαντική υποστήριξη στις δημοκρατικές διαδικασίες στην Μακεδονία». Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι «η Δημοκρατία της Γερμανίας θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μακεδονία κατά την φάση των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να διασφαλίσουν το «Κράτος Δικαίου», την ελευθερία του λόγου και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών Αξιών εντός τους Κράτους», όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της κυβέρνησης.
Ο Γερμανός υφυπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Μίχαελ Ρότ στο Βελιγράδι, πριν την επίσκεψη του στα Σκόπια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα «αρχικά ελπιδοφόρα μηνύματα από τη νέα κυβέρνηση της Μακεδονίας», και χαιρέτισε , «την ιδιαίτερη προσοχή του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για την ένταξη της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την περιφερειακή συμφιλίωση.»

Ο πρεσβευτής της ΕΕ Σάμουελ Ζμπόγκαρ, στην χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρέσβη της Ιταλίας Κάρλο Ρομέο, που ήταν αφιερωμένη στην Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Τεργέστη, είπε ότι «οι Βρυξέλλες αναμένουν η συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ να οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν» και «να υπογραφεί τον Αύγουστο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου