Ιουλίου 05, 2017

Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η Σερβία βρίσκεται σταθερά στο δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, και ότι η πορεία της οικονομίας εγγυάται τη σταθερή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών .
Ο Βούτσιτς κάλεσε επίσης τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη Σερβία, τονίζοντας ότι είναι η καλύτερη χώρα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό.
Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RІANаvаѕtі, ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Σερβία στην κατασκευή του νέου διαμετακομιστικού αγωγού φυσικού αερίου στα σύνορα με τη Βουλγαρία, ο οποίος θα φέρει στη χώρα έσοδα ύψους 100 έως και 150 εκατ. ευρώ ετησίως. Με την ύπαρξη αυτού του αγωγού η Σερβία θα παραλαμβάνει 9,8 δισ. κ. μ. φυσικού αερίου και θα διοχετεύει φυσικό αέριο στη Σερβική Δημοκρατία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο και την Κροατία, οι οποίες θα καταβάλουν τέλη διέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου