Ιουλίου 05, 2017

Έχει και η Βουλγαρία Μενίδι

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Εισαγγελίας της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχειρήσεως , διαλύθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών. Μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για 51 θύματα της συμμορίας, τα οποία προέρχονται από οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, από τη Βουλγαρία, κυρίως από τη μειονότητα των Ρομά.
Οι γυναίκες εξαπατήθηκαν με την πρόφαση της ανεύρεσης νόμιμης εργασίας, αλλά μόλις έφτασαν στην Ισπανία, οι υπεύθυνοι της συμμορίας τις εξανάγκασαν να εκδίδονται και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία.
Η Εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η συμμορία των Ρομά ασχολούνταν με την εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Ελβετία .Συμφωνα με ισπανικές πηγές οι Βούλγαροι Ρομά προσπαθούσαν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της πορνείας στην παραθαλάσσια περιοχή από το Τορεμολίνος μέχρι την Μαρμπέγια.
Σε δήλωσή της ισπανικής αστυνομίας αναφέρεται ότι συνελήφθησαν 34 μέλη της συμμορίας και οτι απελευθερώθηκαν 13 θύματα. Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια υπόπτων στη Βουλγαρία, κατασχέθηκαν έγγραφα, χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και όπλα.
Όλα τα άτομα που συνελήφθησαν, στη Βουλγαρία, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Στην πόλη Ασένοφγκραντ, στη Νότια Βουλγαρία έληξε μια ακόμη πορεία διαμαρτυρίας προς την συνοικία των Ρομά στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από έξι χιλιάδες άτομα που , διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις, από μια ομάδα Ρομά εναντίων παιδιών της τοπικής λέσχης κωπηλασίας.
Η αστυνομία εξακολουθεί να ψάχνει για τα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό των αθλητών. Κατά την δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων,
ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Βαλέρι Συμεώνοφ διαβεβαίωσε τους κάτοικους της περιοχής ότι εκκρεμεί πλήρης επαλήθευση των στοιχείων ταυτότητας των ατόμων που ζουν στην συνοικία των Ρομά, καθώς και τη νομιμότητα των κατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου