Ιουλίου 10, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη : Το μνημόσυνο στο Ποτοτσάρι

Ενώ η πορεία των μουσουλμάνων από την Τούζλα στη Σρεμπρενίτσα πλησιάζει στο τέλος της, για το μνημόσυνο της 11ης Ιουλίου, ο σέρβος Δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα Μλάντεν Γκρούιτσιτς ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στο στο Ποτοτσάρι, επειδή αισθάνεται ανεπιθύμητος. «Δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πάντα με τη βία. Ας περιμένουμε και θα έρθει εκείνη η εποχή. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, θα μπρούμε όλοι να πάμε σε κάθε νεκροταφείο, χωρίς να βιώνουμε μια δυσάρεστη εμπειρία», δήλωσε.
Κινήσεις Σέρβων ετοιμάζουν για τις 11 Ιουλίου στη Μπάνια Λούκα, συγκέντρωση υποστήριξης του στρατηγού Μλάντιτς.
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ που ρωτήθηκε δήλωσε ότι η συγκέντρωση υπέρ του Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, είναι συνταγματικό και ανθρώπινο δικαίωμα των ανθρώπων που την οργανώνουν.
Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ παραβρέθηκε χθες στο 5ο συνέδριο των Νέων Σοσιαλδημοκρατών στο όρος Γιαχορίνα και είπε ότι η Σερβική Δημοκρατία δεν είναι υπερβολικά χρεωμένη και ότι με την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 17% στο 20% θα καλυφθεί το τρέχον έλλειμμα και θα υπάρξουν κεφάλαια για υποστήριξη των επενδύσεων . Παρά την αύξηση, όπως είπε, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη θα εξακολουθεί να έχει το χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ στην περιοχή. Ο κ. Ντόντικ, αναφέρθηκε και στο μέλλον του «Ολυμπιακού Κέντρου» της Γιαχορίνα και τόνισε ότι δεν πρόκειται να πωληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου