Ιουλίου 12, 2017

Ο Ράντεφ στο Μαυροβούνιο

Βουλγαρία και  το Μαυροβούνιο δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό των οικονομικών τους σχέσεων , λόγω της έλλειψης επαρκών μεταφορικών  και ενεργειακών δικτύων, όπως   δήλωσε ο Πρόεδρος της  Βουλαγρικης Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ στο Μαυροβούνιο. Ο ΠτΔ  είπε ότι τη θέση αυτή συμμερίζονται .
Ο  Ράντεφ  που μίλησε με τον πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φιλίπ  Βουγιάνοβιτς, και τον πρωθυπουργό  Ντούσκο Μάρκοβιτς τόνισε  ότι η ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα βελτιώσει τις οικονομικές  προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ότι δεν θα πρέπει να χαθεί  πολύτιμος χρόνος για την βελτίωση των διμερών οικονομικών ανταλλαγών.
Ένα από  τα βήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση  των προέδρων των δυο κρατών, με στόχο τη βελτίωση της σύνδεσης μεταξύ της  Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου, ήταν η έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης  μεταξύ της Ποντγκόριτσα και της Σόφιας. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες σύνδεσης  των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και οι προοπτικές για τη συνεργασία στον τουριστικό  τομέα.
Μετά την Ποντγκορίτσα ο Πτεραρχος θα πάει στην Ιταλία.                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου