Ιουνίου 08, 2017

Σερβία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Το μέλος της Προεδρίας του κυβερνώντος Κόμματος των Προοδευτικών (SNS), Μάγια Γκοίτσκοβιτς, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της προεδρίας ότι ομόφωνα αποφασίστηκε να υποστηριχτεί η πρόταση για το νέο πρωθυπουργό της Σερβίας που θα καταθέσει ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το προεδρείο του SNS, αποφάσισε επίσης να καλέσει το σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι να ψηφίσουν για τη Σερβική Λίστα στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο.
-Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργό της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς χαιρέτισε την ανακοίνωση του Βερολίνου ότι σχεδιάζει να προσφέρει μια οικονομική βοήθεια στην περιοχή, αλλά τόνισε ότι το σχέδιο δεν πρέπει να γίνει «μια νέα φαντασίωση και της ΕΕ», και να αποτελέσει, «πολιτική δικαιολογία για να αφήσουν την Σερβία στην αίθουσα αναμονής».
-Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς ανακοίνωσε ότι στο πλάισιο πάταξης της διαφθοράς και της απάτης έγιναν 74 συλλήψεις σε 19 σερβικές πόλεις . Οι απατεώνες έκλεβαν τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον προϋπολογισμό της Βοϊβοντίνα και είχαν αποκομίσει πάνω από δις Δηνάρια. (λιγότερα από 20 εκ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου