Ιουνίου 08, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη

-Ο προερχόμενος από το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα ,(SDS),αντιπρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης Μλάντεν Μπόσιτς, εξέφρασε χθες την άποψη ότι το γραφείο του Υπάτου Εκπροσώπου της Διεθνούς Κοινότητας έχει τελειώσει την αποστολή του στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη.Ο Κροάτης βουλευτής της Βουλής των αντιπροσώπων, της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης Μάριο Καραμάτιτς δήλωσε ότι η τρέχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν λειτουργεί καθόλου και κατηγόρησε για αυτό. το κόμμα Δημοκρατικής Δράσης, (SDA), του Ιζετμπέγκοβιτς.
-Ο προστατευμένες μάρτυρας κατηγορίας «S13» στη συνεχιζόμενη δίκη του μουσουλμάνου πρώην διοικητή του 3ου Σώματος των μουσουλμάνων Σακίμπ Μαχμούλιν είπε χθες στο Δικαστήριο ότι κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο των αράβων Μουτζαχεντίν , είχε δει περίπου 40 Σέρβους αιχμαλώτους στρατιώτες και ότι «ένας Άραβας προσφέρθηκε να σφάξει ένα Τσέτνικ για να εκδικηθεί το θάνατο του γιου του».
- ΠΑΛΕ. Το μνημόσυνο των 14 Σέρβων του λόχου «Πέταρ ΧΠαντούρεβιτς» που σκοτώθηκαν στις 8 Ιουνίου 1992, σε μια επίθεση των μουσουλμάνων στις σερβικές θέσεις στο όρος Τρέμπεβιτς, θα πραγματοποιηθεί στη Στάρα Στάνιτσα του ΠΑΛΕ.. Τα μέλη των οικογενειών των 32 Σέρβων πολιτών που σκοτώθηκαν στις 8 Ιουνίου 1992, από τις μουσουλμανικές δυνάμεις στο χωριό Ίλιας της Μπάνια Λούκα θα κάνουν το μνημόσυνο τους την Κυριακή, 10 Ιουνίου.

-Η βιομηχανική παραγωγή στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη τον Απρίλιο ήταν 0,7% πάνω από το Μάρτιο, και 4.4% υψηλότεργ από τον Απρίλιο του 2016. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τους 293.000 εργαζόμενους στη Σερβική Δημοκρατία , που έχουν καταχωρηθεί στην υποχρεωτική ασφάλιση, οι εργοδότες καταβάλλουν τακτικά εισφορές για την ασφάλιση και συνταξιοδότηση των 278,000 δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου