Ιουνίου 07, 2017

Ο Βούλγαρος και η Δωροθέα

Ο Μπορίσοφ ενημέρωσε τη Δωροθέα για τα ενεργειακά έργα στο έδαφος της Βουλγαρίας υπό το πρίσμα των ευρωπαϊκών κανόνων και τις δυνατότητες κατασκευής του κόμβου φυσικού αερίου, που έχει λάβει την υποστήριξη της Γερμανίας. Οι δύο συζήτησαν επίσης τις προοπτικές για τη δημιουργία της Κοινής ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας και συμφώνησαν στο θέμα αυτό. 
  Ο Μπορίσοφ που έχει πάρει στα πολύ σοβαρά τον ρόλο της Βουλγαρικής Προεδρίας ανακοίνωσε ότι, «η Βουλγαρία ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να κάνει πολλά για την ευρωπαϊκή προοπτική των λαών των Δυτικών Βαλκανίων», και πρόσθεσε: «Έχουμε την υποστήριξη της Γερμανίας σ’ αυτό».
Ο Δήμος της Σόφιας ανέβασε την αξιολόγηση του Βουλγαρικού Χρέους. Ο Οίκος Ѕtandard and Poor αύξησε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Σόφιας από σταθερή σε ΒΒ +, (θετική) , και στη συνεχεία επειδή ένας Δήμος δεν μπορεί να έχει υψηλότερη αξιολόγηση από το Κράτος στο οποίο βρίσκεται ο Οίκος ανέβασε και την αξιολόγηση της Βουλγαρίας από σταθερή σε θετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου