Ιουνίου 16, 2017

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην εξωκομματική υπουργό Ανα Μπρνάμπιτς η οποία δήλωσε ότι θα κάνει τη δουλειά της «με ειλικρίνεια και με αγάπη». Ο Πρόεδρος της Γερμανικης Βουλής, Νόρμπερτ Λάμμερτ που βρίσκεται στη σερβική πρωτεύουσα δήλωσε ότι η Σερβία, «εκτός από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, πρέπει να «εισάγει» και πολιτικές μεταρρυθμίσεις». πάρα πολύ.

ΣΚΟΠΙΑ. Η αντιπρόεδρος του DUI Τεούτα Αρίφι ανακοίνωσε ότι το Κόμμα συμφω΄νησε με την Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της πΓΔΜ και τον Ζόραν Ζάεφ για το κείμενο του νέου νόμου σχετικά με τις γλώσσες, που ορίζει ότι στις συνεδρίασες του Κοινοβουλίου και του υπουργικού Συμβουλίου θα χρησιμοποιείται η αλβανική γλώσσα.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. H Αυτοδιάθεση και η Λίγκα έχουν την δεδηλωμένη αλλά είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο συνασπισμός των ΟΥΤΣΕΚΑδων (PDK-ΑΑΚ-Nisma) έχει εκλέξει 39 βουλευτές, το «κίνημα Αυτοδιάθεσης» 31 και ο συνασπισμός LDK-AKR -Αλτερνατίβα 30.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε το προτεινόμενο νομοσχέδιο που τροποποιεί και συμπληρώνει τον Ποινικό Κωδικα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης το εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών της Β-Ε, ως «απολύτως απαράδεκτο».

ΜΟΣΤΑΡ. Τιμήθηκε χθες η 25η επέτειος της σφαγής των Σέρβων στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα .368 Σέρβοι εκτελέστηκαν στις 14,15 και 16, Ιουνίου 1992, και περισσότερα από 20.000 Σέρβοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και καταγράφηκαν οι σερβικές εκκλησίες

ΣΟΦΙΑ. Με 98 ψήφους υπέρ, 121 κατά και 1 λευκή, το Κοινοβούλιο απέρριψε σε πρώτη ανάγνωση την πρόταση του κόμματος ΓΚΕΡΜΠ για αλλαγές στον Εκλογικό Κώδικα προβλέπουν την εφαρμογή του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου