Ιουνίου 01, 2017

Σερβική Δημοκρατία: Δεν πέρασε η μομφή κατά της Ζέλικα

Η Εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας δεν δέχτηκες χθες να εγγράψει στηην ημερήσια διάταξη την πρόταση της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της κυρίας Ζέλικα Τσιγιάνοβιτς. Έτσι, μετά την ψηφοφορία επι της ημερήσιας διάταξης έληξε η έκτακτη συνεδρίαση ποτ είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος του Κόμματος.
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ από το Βελιγράδι όπου παρακολούθησε την ορκωμοσία του Βούτσιτς δήλωσε ότι «σέβεται το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να προσπαθήσει και πάλι να ανατρέψει την κυβέρνηση» αλλά τους κάλεσε σε διάλογο , «σχετικά με ζητήματα που είναι σημαντικά τόσο για τη Σερβική Δημοκρατία όσο και Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Ο αρχηγός της ΚΟ της SNSD , Ράντοβαν Βίσκοβιτς, δήλωσε ότι η άρνηση της πλειοψηφίας να δεχθεί να γίνει συζήτηση της πρότασης μομφής γλύτωσε τους πολίτες από τη δαπάνη «χρόνου και χρήματος» διότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.
Η κυβέρνηση που συνεδρίασε χωρίς την πρωθυπουργό που βρισκόταν και εκείνη στο Βελιγράδι ενέκρινε την έκθεση σχετικά με τους στατιστικούς δείκτες για την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, κατά 4,5%.
Η Κρατική Βουλή των Αντιπροσώπων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης απέρριψε την πρόταση μομφής της ΚΟ του SNSD κατά του προέδρου της Βουλής Σεφίκ Τζαφεροβιτς από το «SDA» του Ιζετμπέκοβιτς.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Μλιάντεν Μπόσιτς από το σερβικό SDS , που αντιπολιτεύεται το SNSD του κ. Ντόντικ, ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου κατά της βουλευτού του SNSD Ντουσάνκα Μάικιτς για τιε προσβολές που του απηύθυνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου