Ιουνίου 01, 2017

Απέτυχε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλγαρικής Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης Ντιμιταρ Γκλάτσεφ , «επέζησε» της πρότασης μομφής που κατέθεσε εναντίον του το αντιπολιτευόμενο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που τον κατηγόρησε για ανικανότητα και για ανοχή «ομιλιών μίσους» .
Η πρόταση μομφής υποστηρίχτηκε από 114 βουλευτές, που προήλθαν από το BSP, το Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες (MRF) και το «Βόλια».Από την αντιπολίτευση έλειπαν 4. Υπέρ του Γκλάτσεφ ψήφισαν 118 από το ΓΚΕΡΜΠ και τους «Ηνωμένους». Τέσσερεις βουλευτές της πλειοψηφίας απουσίαζαν.
Στη συζήτηση η αρχηγός του BSP Κορνέλια Νόνοβα κατηγόρησε τον Γκλάτσεφ ότι επιτρέπει το Κοινοβούλιο να παραγκωνιστεί από το ΓΚΕΡΜΠ που θελει να μεταφέρει τη λήψη ων αποφάσεων στην εκτελεστική εξουσία.
Το BSP κατηγόρησε τον Γκλάτσεφ , για «αποτυχία στα καθήκοντά του», επειδή, «ανέχεται τη ρητορική μίσους» . Για την ρητορική μίσους μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του MRF Χαμιντ Χαμιντ.
Ο αρχηγός του Κόμματος «Βόλια» Βέσελιν Μάρεσκι δήλωσε ότι το κόμμα θα «εγκαταλείψει αυτό το τσίρκο» και να επανέλθει όταν το Κοινοβούλιο αρχίζει να ψηφίζει νόμους προς το συμφέρον του βουλγαρικού λαού και το βουλγαρικό κράτος. Η αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΓΚΕΡΜΠ Σνέζανα Ντούκοβα, δήλωσε ότι η βουλή εργάζεται και ότι έχουν κατατεθεί πέντε νομοσχέδια από το BSP και πέντε από το ΓΚΕΡΜΠ που συζητούνται στις Επιτροπές ενώ ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αρχηγός του ΓΚΕΡΜΠ Τσβέταν Τσβετάνοφ είπε ότι ο πρόεδρος είναι καλός και αποδίδει «επαγγελματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου