Μαΐου 17, 2017

Μαυροβούνιο: Κόλπο ντε φάβα με τον Μάροβιτς

Μόλις οι Μαυροβούνιοι είπαν ότι τον ψάχνουν ο φυγόδικος βρέθηκε. Βρίσκεται στο Βελιγράδι από τις 7 Απριλίου και έχει εισαχθεί όπως είπαν οι δικηγόροι του σε Νευρολογική κλινική. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Σερβίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε αίτηση από το Μαυροβούνιο για την σύλληψη και την έκδοση του πρώην Πρόεδρου του Κοινού Κράτους Σερβίας και Μαυροβουνίου, Σβέτοζαρ Μάροβιτς.
«Δεν έχουμε τίποτα για τον Σβέτοζαρ Μάροβιτς και κανείς δεν ζήτησε τίποτα από εμάς για αυτόν», ανακοινώσε το σερβικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η εισαγγελία του Μαυροβούνιο ισχυρίστηκε ότι έχει εκδοθεί Διεθνές Ενταλμα σύλληψης για τον Μάροβιτς , επειδή δεν έχει υπάκουσε στην απόφαση της Δικαιοσύνης να επιστρέψει στο Μαυροβούνιο και να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για διαφθορά των τριών ετών και εννέα μηνών.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιντερπόλ δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία στον Μάροβιτς.
Ο Μάροβιτς επρόκειτο να αρχίσει να εκτίει τη ποινή του όταν υπέβαλε αίτηση αναβολής για λόγους υγείας. Ο δικαστής του Δικαστηρίου του Κότορ, Μπράνκο Βούτσκοβιτς, έκρινε ότι δεν ήταν πολύ άρρωστος και ότι έπρεπε να εκτίσει την ποινή του.
Ο Πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας τον Αύγουστο του 2016 και συμφώνησε να φυλακιστεί για σχεδόν τρία χρόνια και να επιστρέψει 1,2 εκατομμύρια ευρώ που παραδέχτηκε ότι αποκόμισε.
Ο Μάροβιτς ηταν το «νούμερο δύο» του Μαυροβουνίου για χρόνια, πίσω από τον , Μίλο Τζουκάνοβιτς, και ήταν το πρώτο μέλος της πολιτικής ελίτ που καταδικάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου