Μαΐου 09, 2017

Βοσνία-Ερζεγοβίνη:Οι Εκδηλώσεις Μνήμης ως πολιτική

Το Γραφείο της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας που είναι υπεύθυνο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του πολέμου της Απελευθέρωσης ανακοίνωσε ότι φετος δεν θα πραγματοποιηθεί στην Τούζλα το μνημόσυνο των 50 φαντάρων του Γιουγκοσλαβικού Στρατού που σκοτώθηκαν στις 15 Μαΐου 1992 , όταν οι μουσουλμάνοι επιτέθηκαν, κατά την εκκένωση του στρατοπέδου τους, στην φάλαγγα των φορτηγών που τους μετέφερε. Τ
ο Γραφείο της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας επικαλείται λόγους ασφαλείας όπως έκανε και πριν μερικές ημέρες και για το Σαράγιεβο, καθώς και «τη μη ύπαρξη ακόμα ενός μόνιμου μνημείου».
Το Γραφείο της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας κάλεσε τους συγγενείς των 50 θυμάτων να παραστούν στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στην Μπιγιελίνα. Η ημέρα της Νίκης
Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ ευχήθηκε στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη νίκη επί του φασισμού , τονίζοντας ότι αυτή η ημέρα «πάντα θυμίζει ότι ο μεγάλος ρωσικός λαός, ηγείτο του συνασπισμός κατά του φασισμού, και είχε αποφασιστική συμβολή στην απελευθέρωση του κόσμου από την κόλαση του Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο κ. Ντόντικ είπε ακόμα ότι ο σερβικός λαός αγαπάει παραδοσιακά την ελευθερία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται και θα εναντιώνεται στην παραχάραξη να της ιστορίας από εκείνους που στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο , (δηλ. τους Κροάτες και τους μουσουλμάνους), ήταν στο πλευρό των θυτών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου