Μαΐου 09, 2017

Ρουμανία: Υπό τον φόβο των ΜΚΟ

Η Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας απέρριψε το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα , και την μείωση των ποινών που θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση 453 κρατουμένων, υπό τον φόβο των «αντιδράσεων» και το επέστρεψε στην αρμόδια επιτροπή για περαιτέρω επεξεργασία.
Το νομοσχέδιο που αποσύρθηκε προβλέπει την αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές φυλάκισης έως τριών ετών, και μείωση τριών ετών σε ποινές μέχρι δέκα χρόνια. Επίσης προβλέπεται η αποφυλάκιση των εγκύων γυναικών, καθώς και η απονομή χάριτος για άτομα άνω των 70.
Αρκετές τροπολογίες που πρότεινε ο πρώην Πρόεδρος Τραϊάνος Μπασέσκου απορρίφθηκαν επίσης από τη νομική επιτροπή της Γερουσίας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους χάριτος για τις έγκυες γυναίκες που φυλακίστηκαν για διαφθορά.
Ο κ. Μπασέσκου είπε χθες ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο, όπως κατάντησε διότι «το μόνο που κάνει είναι να απελευθερώνει μικροκλέφτες από τη φυλακή».
Ο Πρόεδρος Γιοχάνις με χθεσινή του συνέντευξη κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι εμποδίζει με την πολιτική της την ένταξη της Ρουμανίας στη ζώνη του Σένγκεν, «με τον ατυχή τρόπο ψήφισης νόμων και υιοθέτησης έκτακτων διαταγμάτων», ενώ κατηγόρησε, «ορισμένους υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, οι οποίοι μαχαιρώνουν πισώπλατα τις Βρυξέλλες και την Ένωση με τις προσεγγίσεις τους, που δεν είναι καλές για τη Ρουμανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου