Μαΐου 19, 2017

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι: Ο Χαραντινάι είναι πρόβλημα των Βρυξελλών

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε πιστεύει ότι η εκλογή του τρομοκράτη πρώην αρχηγού του ΟΥΤΣΕΚΑ, Ραμούς Χαραντινάι, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Πρίστινα στο διάλογο με το Βελιγράδι στις Βρυξέλλες θα ήταν πρόβλημα για την ΕΕ που θα πρέπει να το αντιμετωπίσει .
Χθες στο Κόσσοβο συνελήφθησαν δύο νεαροί Σέρβοι που έγραφαν συνθήματα στους τοίχους και παραπέμφθηκαν να δικαστούν για «υποκίνηση μίσους, εθνική, φυλετική, θρησκευτική και εθνοτική μισαλλοδοξία».
Ο Ίσα Μουστάφα, ο ηγέτης της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου (LDK), Δήλωσε χθες ότι «οι πιθανότητες για συνεργασία μετά τις εκλογές με το Vetevendosje, παραμένουν ανοιχτές». -Ο εκδότης Μπλερίμ Σάλα που ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του Κοσσυφοπεδίου στο Ραμπουγιέ το 1999. εντάχτηκε χθες στο Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με έκθεση γερμανικής ιεραποστολικής οργάνωσης που δημοσίευσε η «Die Welt» η ριζοσπαστική ερμηνεία του Ισλάμ εξαπλώνεται στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι από τους Ουαχάμπι ιεροκήρυκες και τις δωρεές , που αποστέλλονται από τη Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου