Μαΐου 14, 2017

Ο αμερικανός φίλος έφερε λιτότητα και ….. μεταρρυθμίσεις

Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας Χόιτ Μπράιαν Γι, που θα πάει στα Τίρανα για να βάλει σε τάξη την κατάσταση και εκεί πέρασε το Σάββατο χαλαρά στο θέρετρο του Μαυροβουνίου την Μπούτβα, και έδωσε κάποια υπόσταση στο εντελώς υποβαθμισμένο φέτος «Φόρουμ της Μπούντβα».
Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου και τέως αρχιρουφιάνος του Μίλο ,Ντούσκο Μάρκοβιτς συναντήθηκε με τον «αμερικανό φίλο» και «συμφώνησαν» ότι , «η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ θα ενθαρρύνει τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν». 
Ο Ντούσκο μάλιστα δήλωσε ότι η ένταξη , «είναι ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί η οικονομία».
Ωστόσο η ένταξη στο ΝΑΤΟ έφερε λιτότατα και μεταρρυθμίσεις.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η κυβέρνηση, ο Μάρκοβιτς και ο Γί συμφώνησαν ότι, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών τη μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος και να υπάρξει πλήρης λειτουργικότητα του πολιτικού συστήματος».
Για τη «λειτουργικότητα του πολιτικού συστήματος», ο Μάρκοβιτς επανέλαβε την ετοιμότητα και «Εκείνου» και της κυβέρνησής του για διάλογο με την αντιπολίτευση, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή λύση για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις, και εξήγησε στον αμερικανό φίλο , ότι «ο διάλογος δεν σημαίνει εκβιασμούς και ότι η αντιπολίτευση πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα».
Ο Γι χαιρέτισε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι το Μαυροβούνιο θα προσφέρει 2 τοις εκατό του ΑΕΠ για την άμυνα από το 2024.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη συνέχιση της στήριξης των ΗΠΑ προς το Μαυροβούνιο για τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη στην ΕΕ.
Ο Μάρκοβιτς ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους και τόνισε ότι η επιτυχία του Μαυροβουνίου, ήταν μια κοινή επιτυχία των δύο χωρών που συνεργάζονται ως εταίροι σε πολλά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου