Μαΐου 19, 2017

Σερβία: Καμία πρόοδος στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς κατά την 127η Σύνοδο της Υπουργικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Λευκωσία , εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του διότι, «έπειτα από την εφαρμογή εδώ και χρόνια προγραμμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Κόσσοβο και το Μετόχι δεν έχει υπάρξει καμιά σημαντική πρόοδος στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών και αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που δεν αποτελούν μέρος της αλβανικής κοινότητας και κυρίως των Σέρβων», όπως είπε.

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμα στους δημοσιογράφους ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα βγάλει ανακοίνωση σχετικά με την υβριστική επίθεση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Κάιλ Σκότ κατά της εφημερίδας «Informer», που την χαρακτήρισε «πατσαβούρα» και «σκουπίδι». «Αυτό είναι απαράδεκτο.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει στους δημοσιογράφους με αυτό τον τρόπο , ειδικά όχι οι ξενοι διπλωμάτες», είπε ο Ντάτσιτς χθες το βράδυ.
Ο κ. Σκοτ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Informer», «αν η πρόοδος της Σερβίας προς την ΕΕ έχει σταματήσει επειδή σε ορισμένους δεν αρέσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η διακυβέρνηση», του απάντησε ότι αυτό δεν ήταν «δεν το πρώτο ψέμα» που έχει δει στον «Informer, προσθέτοντας: «Ο Informer είναι απλά ένα σκουπίδι, όπως θα έλεγε ο πρωθυπουργός σας, στις ειδήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου