Μαΐου 19, 2017

Βαρέθηκαν να βλέπουν τους Βούλγαρους στις Βρυξέλλες και στο ΝΑΤΟ.
Η νέα υπουργός Εξωτερικών του Μπορίσοφ η ευρω-ατλαντικιά Κατερίνα Ζαχάριεβα έκανε την πρώτη της επίσκεψη εκτός της χώρας για να υποβάλει τη σέβη της στις Βρυξέλλες.
Στις 15 και 16 Μαΐου είδε τον Ντόναλντ , την Υπάτη Φρειδερίκη, τον Κομισάριο Τίμερμανς και τον Κομισάριο της Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ,Γενς Στόλτενμπεργκ.
Έτσι μόνο με μία επίσκεψη η Ζαχάριεβα γνωρίστηκε με τους υπαλλήλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Στις Βρυξέλλες ήταν και ο Γενικός Εισαγγελέας Σωτήρ Τσάτσαροφ που μετά από συναντήσεις που είχε, με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Βουλγαρία έχει πραγματοποιήσει θετικά και σίγουρα βήματα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης όλων των σχεδόν των συστάσεων του Μηχανισμού Συνεργασίας και Ελέγχου.
Δύο μέρες μετά τη Ζαχάριεβα , πήγε στις Βρυξέλλες για χειραψία και κοζερί, ο (πατριώτης) υπουργος Αμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.
Η Ζαχάριεβα και ο Καρακατσάνοφ διαβεβαίωσαν τους αμερικανούς και τον ΓΓ
του ΝΑΤΟ, για τη σταδιακή αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού έως το 2% του ΑΕΠ όπως απαιτούν οι ΗΠΑ, αλλά παρακάλεσαν να τους επιτραπεί το 20% του προϋπολογισμού να επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Τόσο η ευρω-ατλαντικιά Ζαχάριεβα, όσο και ο Πατριώτης , Καρακατσάνοφ, δήλωσαν ενώπιον του Στόλτενμπεργκ , ότι η Βουλγαρία είναι υπέρ της δέσμευσης του ΝΑΤΟ με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Στην ανοιξιάτικη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ πήγε ο βούλγαρος Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Αντρέι Μπότσεφ, που συμφώνησε το ΝΑΤΟ , να γίνει μέλος του συνασπισμού υπέρ του καλού Ισλαμικού Κράτος, και κατά του Άσαντ. Στις 25 Μαΐου θα γίνει στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Πίσω στη Βάρνα, ο κυβερνήτης του
αντιτορπιλικού των ΗΠΑ «Oѕскar Auѕtіn»,
πλοίαρχος Τζάνις Σμιθ στη συνέντευξη Τύπου,
που του οργάνωσαν , είπε ότι,
«η παρουσία του αμερικάνικου πολεμικού στη Μαύρη Θάλασσα αποδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ σε ότι αφορά στη συλλογική άμυνα των συμμάχων και εταίρων», και ότι , «το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προσπαθεί να διατηρήσει μια μόνιμη παρουσία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με βάση το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα». Το «Oѕскar Auѕtіn» θα παραμείνει στη Βάρνα μέχρι τις 20 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου