Μαΐου 05, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Η μάχη των πληροφοριών

Η εφημερίδα «Blic», στο Βελιγράδι έγραψε ότι η στρατιωτικής αντικατασκοπεία της Σερβίας (VBA) με αστραπιαία επέμβαση κατάσχεσε ποσότητα όπλων «στα νότια τμήματα της χώρας», που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τους «Ουτσεκάδες» του Πρέσεβο και που θα μπορούσαν να μεταφερθούν για να παραδοθούν στους Αλβανούς στην πΓΔΜ.
Την ίδια στιγμή, η VBA κατέγραψε αυξημένες μετακινήσεων των μελών της αλβανικής μειονότητας και πρώην μαχητών του UCK από την περιοχή του Πρέσεβο και του Μπουγιάνοβατς προς την πΓΔΜ κατά τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της πΓΔΜ.
Οι αλβανοί απάντησαν με πληροφορίες ότι η πρώην κυβέρνηση της πΓΔΜ είχε προγραμματίσει τη δολοφονία τριών Αλβανών βουλευτών, με τη βοήθεια μιας γειτονικής χώρας. Σκοπός αυτής της επίθεσης ήταν να διογκωθούν οι εθνοτικές εντάσεις στην πΓΔΜ.
Τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν τους Σοσιαλδημοκράτες αναγγέλλουν την αντικατάσταση του Γκρουέφσκι από την ηγεσία του VMRO-DPMNE.
Οι υποστηρικτές της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», βγήκαν και χθες στους δρόμους των Σκοπίων, για 67η φορά, ζητώντας νέες εκλογές και καταγγέλλοντας την παράνομη επέμβαση «των ευρώ-γραφειοκρατικών δομων». Χθες πάντως οι διαδηλωτές ήσαν σαφώς λιγότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου