Μαΐου 05, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε

Η Ζάεφ άρχισε τις διορθώσεις. Με αφορμή τις τρείς αλβανικές σημαίες που τοποθέτησε στο γραφείο του ο νέος πρόεδρος, ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, και πρωθυπουργός σε αναμονή , δήλωσε ότι οι νόμοι στη χώρα είναι σαφείς και θα πρέπει να τηρούνται. Αν συνέβη κάποιο σφάλμα, ελπίζω να διορθωθεί», είπε, και τόνισε:
«Ο καθένας έχει νομική και πολιτική ευθύνη, ασχέτως εάν είναι σύντροφος του συνασπισμού. Οι νόμοι και το Σύνταγμα είναι σεβαστοί και αυτό είναι μια πατριωτική πράξη», είπε ο Ζάεφ.
Επίσης, ο Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε στη Σερβική τηλεόραση «Prva» ότι είναι έτοιμος να ανακαλέσει τις δηλώσεις του σχετικά με τις σερβικές αρχές αν ήταν «υπερβολικές» και προκάλεσαν «ένα κακό συναίσθημα» στους φίλους του στο Βελιγράδι , και σε ερώτηση σχετικά με την ενταξη του Κοσσυφοπεδίου στην Ουνέσκο απάντησε ότι στην επόμενη ψηφοφορία η πΓΔΜ θα κρατήσει «Ουδέτερη Στάση». (Η κυβέρνηση του Γκρουεφσκι είχε ψηφήσει υπέρ).
Ο κ. Ζάεφ συγκάλεσε και την Κεντρική Επιτροπή της SDSM, την οποία ενημέρωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις για μια νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσουν σύντομα», ότι «προτεραιότητα θα παραμείνουν τα συμφέροντα των πολιτών και του Κράτους», και ότι , «η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι ο εγγυητής της ενότητας και της ακεραιότητας της Μακεδονίας», και θα , «διαψεύσει όλες τις αμφιβολίες σχετικά με την υποτιθέμενο επαναπροσδιορισμό του κράτους», και ότι ,«είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ιβάνοφ».
« Μετά από 11 χρόνια δικτατορικού καθεστώτος, στην SDSM δόθηκε η τιμή και η ευθύνη από τους πολίτες να συγκροτήσει μια νέα δημοκρατική κυβέρνηση, για μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, που θα δώσει καλύτερη ζωή σε όλους τους πολίτες είπε». Στη χθεσινή συνεδρίαση της SDSM, αποφασίστηκε ομόφωνα η ημερομηνία του 22ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου