Μαΐου 15, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Νέος παράγοντας η «κυβέρνηση του λαού»

Η Σοσιαλδημοκρατικό Ένωση με τις ημερήσιες διαταγές που εκδίδει ανακοίνωσε ότι ο Ζόραν Ζάεφ, αυτή την εβδομάδα θα δώσει στον Πρόεδρο Ιβάνοφ τις εγγυήσεις που ζήτησε για τη διατήρηση της ενότητας της χώρας έτσι ώστε να αναλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Ιβάνοφ.
Εκτός από τον «λαό» που στέκεται στο πλευρό του προέδρου της ΠΓΔΜ , βρέθηκε και ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που δήλωσε ότι , «ο Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και άλλοι εκπροσώποι της λεγόμενης «πεφωτισμένης Ευρώπης», ασκούν μια άνευ προηγουμένου πίεση στον Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, απαιτώντας από αυτόν να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζόραν Ζάεφ, που έχει αποδεχθεί την «αλβανική πλατφόρμα» που οδηγεί σε υπονόμευση του Συντάγματος, ομοσπονδιοποίηση και διαμοιρασμό της εξουσίας».

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι, δήλωσε ότι αν ο Πρόεδρος Ιβάνοφ αρνηθεί να δώσει την εντολή για την νέα κυβέρνηση εντός της προθεσμίας που ορίζεται από το Σύνταγμα, η πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει την κυβέρνηση από μόνη της.
Ο Τζαφέρι είπε ότι « αν ο πρωθυπουργός καταθέσει σχέδιο προγράμματος και πρόταση για τη νέα κυβέρνηση», τότε «θα αναγκαστεί να καλέσει μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση μέσα σε δύο εβδομάδες».

Το VMRO-DPMNE συνέχισε την «παράδοση» να λέει ένα πράγμα στον Τύπο και, στη συνέχεια, κάνουν το εντελώς αντίθετο 20 λεπτά αργότερα. Ενώ σε συνέντευξη για το UEFA Super Cup, ο ηγέτης του VMRO-DPMNE τόνισε ότι ο Τζαφέρι είναι «νόθος», και δεν τον αναγνωρίζει και 20 λεπτά αργότερα, εμφανίστηκες στη βουλή ο Νίκολα Τοντόροφ ως εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE για να συζητήσει με τον Πρόεδρο και το Όλιβερ Σπασόφσκι τι μέλει γενέσθαι με τους δημάρχους που από σήμερα δεν υφίστανται.
Στη συνέχεια το VMRO-DPMNE άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε δεν θα λάβει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου που συγκάλεσε ο παράνομος πρόεδρος.

Ο «λαός», και τα κινήματα «Για ενωμένη Μακεδονία», «Prerodba», «Μακεδονικό Μανιφέστο», και «Zapri», παρουσίασαν στους διαδηλωτές την «κυβέρνηση του λαού» που εγκρίθηκε δια βοής και σχεδιάζουν να μετεξελιχτούν σε πολιτικό Κόμμα. Η «κυβέρνηση του λαού» έστειλε επιστολή «εκ μέρους του λαού», στον Πρόεδρο Ιβάνοφ λέγοντάς του ότι έχει τη λαϊκή πλειοψηφία και ζητώντας του την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, «άγνωστοι» τοποθέτησαν βόμβα στο πατρικό του στελέχους και βουλευτή του VMRO-DPMNE , Αντόνιο Μιλοσόσκι , που βρέθηκε από τον 66χρονο πατέρα του βουλευτή, και εξουδετερώθηκε από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου