Απριλίου 18, 2017

Κοσσυφοπέδιο: Οι πρόωρες εκλογές θα είναι απόφαση του PDK

Η εφημερίδα «Ζέρι» έγραψε ότι , ο πρωθυπουργός Ίσα Μουσταφά άναψε το πράσινο φως για τις εκλογές με την δήλωση του ότι η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που δεν περάσει η οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο.
Όπως γράφει η εφημερίδα ο αρχηγός του PDK και πρόεδρος της Βουλής Κάντρι Βέσελι, εάν θέλει θα εξασφαλίσει την ψήφο των βουλευτών του που αντιδρούν αλλιώς «θα ρίξει την κυβέρνηση» και σε αυτή την περίπτωση μαζί με τις βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και οι τοπικές εκλογές
.Ο στρατηγικός εταίρος επιμένει ο συνασπισμός PDK-LDK- Σερβικής Λίγκας να εξαντλήσει την θητεία του , ακόμη και αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία με το Μαυροβούνιο.
Ο κ. Βέσελι βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και υπέγραψε στο Αμπού Ντάμπι μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας με την Βουλή των Εμιράτων. Το μνημόνιο έχει ως στόχο να αναπτύξει την κοινοβουλευτική συνεργασία, και την ανταλλαγή αμοιβαίων επισκέψεων και επικεντρώνεται γύρω από την ενίσχυση της ασφάλειας, τη σταθερότητα, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την ενίσχυση των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Το «μνημόνιο», τονίζει επίσης την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου , κυρίως των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ο πρόεδρος της Βουλής των Εμιράτων, ανέφερε επίσης το ζήτημα των τριών νησιών, που τώρα είναι κάτω από ιρανική κατοχή, και στην απαίτηση των ΗΑΕ να λυθεί αυτό το ζήτημα με ειρηνικά μέσα ή στο Διεθνές Δικαστήριο της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου