Απριλίου 12, 2017

Αλβανία:Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την κοινοβουλευτική επιτροπής εξέτασης για τους αξιολογητές.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα συγκάλεσε χθες έκτακτη σύνοδο της (Κολοβής) ολομέλειας για να εγκριθεί η ad hoc επιτροπή βουλευτών η οποία θα αξιολογήσει το ονόματα των υποψηφίων «αξιολογητών» των δικαστικών.
Οι βουλευτές τον Ούλσι Μάνια και την Βασιλική Χούσι από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον Λουάν Ράμα από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης.
Ο Σπετίμ Ιντρίζι , ο Πρόεδρος του PDIU, δεν «πέρασε».

Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμιρ Μπουσάτι σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 24» είπε ότι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος στην Αλβανία «είναι σφαιρική και σε βάθος» και ότι «θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική του συστήματος δικαιοσύνης». Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης θα ελεγχθούν όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς για, «την επαγγελματική τους απόδοση», και «την ηθική ακεραιότητα και την περιουσία τους». «Από την αρχή από την κυβερνητική πλειοψηφία επιμείναμε να έχουμε όσο το δυνατόν διεθνή συμμετοχή τεχνογνωσία σε αυτή τη διαδικασία. 
Θα υπάρξει μια Επιτροπή αξιολόγησης που θα εκλέγεται από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας και θα υποστηριχθεί έντονα από διεθνείς εμπειρογνώμονες», είπε ο Μπουσάτι. Ερωτηθείς σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης, Μπουσάτι είπε: «Αυτή είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος που έχει αντιμετωπίζει το φαινόμενο. Αυτό υπήρχε πριν πάρουμε την εξουσία το 2013. Εργαζόμαστε τώρα για μια στρατηγική πρόληψης, επειδή έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν αρκεί να έχουμε την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να τους κυνηγούν .Θα πρέπει να αποθαρρύνουν να συμμετέχουν οι ηγέτες της κάθε τοπικής κοινότητας, και θα πρέπει να πολεμήσουν με αποφασιστικό τρόπο τη διαφθοράς και το οργανωμένο έγκλημα που σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου