Μαρτίου 21, 2017

Αλβανία:Προεδρικό Διάγγελμα

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι σε διάγγελμα του «προς το έθνος», είπε ότι «η Αλβανία βρίσκεται μπροστά σε μια πολιτική κρίση , ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές συγκρούσεις και εντάσεις που επηρεάζουν αρνητικά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, και κάλεσε τα κόμματα να βρουν μια κοινή γλώσσα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
«Η αναβολή των εκλογών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου, μπορεί να γίνει μόνο μετά από συμφωνία μεταξύ των κομμάτων», είπε ο Πρόεδρος και εξέφρασε την ανησυχία του για την εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών και την πολιτικοποίηση της αστυνομίας.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα σχολίασε τις δηλώσεις Ράμα , ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα μπορούσε να διοργανώσει εκλογές, ακόμη και αν κατέβαινε μόνο του και τόνισε ότι «εκλογές χωρίς την αντιπολίτευση δεν θα γίνουν» .
«Ο Έντι Ράμα και η ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, είναι σχεδόν όλοι απόγονοι της πρώην κομμουνιστικής ελίτ, και θεωρούν τις επιθυμίες τους και ταυτίζουν τον εαυτό τους με τη Δημοκρατία . Δυσκολεύονται να καταλάβουν τον πλουραλισμό. Αισθάνονται ιδιοκτήτες των ανθρώπων, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι εκλογές δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς την αντιπολίτευση», είπε ο κ. Μπάσα που επανέλαβε: «Δεν θα υπάρξουν εκλογές με τον Έντι Ράμα ως πρωθυπουργό. Η κατάσταση είναι απλή και σαφής: Εμείς είμαστε με τους απλούς ανθρώπους, και Εκείνος με το έγκλημα. Μόνο οι ψυχοπαθείς δεν το καταλαβαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου