Μαρτίου 21, 2017

Κοσσυφοπέδιο :Καυγάς για τα μάτια του Κράτους Δικαίου

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ισά Μουσταφά , δήλωσε ότι η πρόταση του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι για την μετατροπή των δυνάμεων ασφαλείας σε στρατό, δεν θα πάρει πράσινο φως από την κυβέρνηση χωρίς προηγούμενο συντονισμό με τις ΗΠΑ», είπε σε εκδήλωση του LDK, του κόμματος του, στο Ποντούγιεβο .
Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι σε εκδήλωση που ήταν παρών ο αμερικανός πρέσβης Γκρεγκ Ντελάουι , ο ανέφερε ότι ο μετασχηματισμός της Δύναμης Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου σε στρατιωτική δύναμη «χαιρετίστηκε από όλους», και τόνισε ότι «ορισμένοι έχουν παρατηρήσεις σχετικά με τη μεθοδολογία του μετασχηματισμού». Ο Θάτσι τόνισε ότι ο μετασχηματισμός της Δύναμης Ασφάλειας σε Στρατό, η οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο και η ένταξη του Κοσσόβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια αναγκαιότητα. Ymeri δήλωσε ότι η δημιουργία του στρατού έχει υποσχεθεί ποτέ από την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου.
Ο ηγέτης του (σκληροπυρηνικού) κινήματος «Vetevendosje», Βισάρ Ίμερι , είπε χθες σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε από το κόμμα του ότι ο νόμος του Θάτσι για τη Δύναμης Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου είναι ψευδεπίγραφος και δεν συνιστά μετατροπή της σε ένα στρατό, όπως αναμενόταν, αλλά αντ 'αυτού, επεκτείνει μόνο τις αρμοδιότητές της. Ο Ιμέρι δήλωσε ότι η δημιουργία του Στρατού αποτελούσε υπόσχεση προς το λαό από την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου.

Οι αγροτικές εξαγωγές και οι άδηλοι πόροι

Ο σέρβος υπουργός εσωτερικών κ. Στεφάνοβιτς ανακοίνωσε ότι χάρη στην σοβαρή και σκληρή δουλειά της αστυνομίας στην περιοχή μεταξύ Νόβι Σαντ και Μπάσκα Πάλανκα , στη βόρεια Σερβία, εξαρθρώθηκε μια εγκληματική ομάδα που μετέφερε χασίς από το Κοσσυφοπέδιο στην Σερβία και την ΕΕ.
Ο υπουργός είπε ότι βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τόνος χασίς σε ένα βυτιοφόρο όχημα που χρησιμοποιούσε η σπείρα για τη μεταφορά του χασίς από το Κοσσυφοπέδιο Το Υπουργείο Εσωτερικών (MUP) ανακοίνωσε ότι πέντε από τους συλληφθέντες είναι κάτοικοι Βελιγραδίου, και ένας από το Νόβι Πάζαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου