Μαρτίου 28, 2017

Κοσσυφοπέδιο: Οι Σέρβοι βουλευτές επέστρεψαν στο Κοινοβούλιο

Ο πρόεδρος της «Σερβικής Λίστας», Σλάβκο Σίμιτς, ανακοίνωσε χθες ότι αφού «λήφθηκαν υπόψη τα συμφέροντα του σερβικού λαού, δηλαδή της σερβικής κοινότητας που ζεί στο Κοσσυφοπέδιο και το συμφέρον των πολιτών που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο», αποφασίστηκε να επιστρέψουν στη Συνέλευση οι βουλευτές της Σερβικής Λίστας.

Ρήγμα στη «Κοινοπραξία» των «Ουτσεκάδων» με τους «Ρουγκοβικούς»

Στο όγδοο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου (PDK), ο νέος ηγέτης και διάδοχος του Θάτσι , Κάντρι Βέσελι, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει την οικονομία του Κοσσόβου «βιομηχανική και παραγωγική» και ότι δεν θέλει να στηρίζεται στην «κατανάλωση». «Δεν θέλω να δω ένα Κοσσυφοπέδιο, όπου το 90% της αγοράς αποτελείται από τις εισαγωγές», δήλωσε.
Ο βουλευτής του PDK , Άντεμ Γκραμπόβτσι είπε ότι το PDK «είναι έτοιμο για πρόωρες γενικές εκλογές», και ότι «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, όταν πρόκειται για συμμαχίες με τα άλλα πολιτικά κόμματα». Ο Γκραμπόβτσι είπε ότι ο μεγάλος συνασπισμός μεταξύ του κόμματός του και της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου, στόχευε στο να διευκολυνθεί η λήψη των «μεγάλων αποφάσεων» και για την «ανάληψη των κρίσιμων ευθυνών», αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτές οι ελπίδες δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα».
Όλοι πάντως κατάλαβαν, ότι η «μεγάλη απόφαση» ήταν η πρωτοβουλία του Χασίμ Θάτσι για την μετατροπή της Δύναμης του Κοσσυφοπεδίου, (KSF), σε Στρατό στην οποία αντιτάχθηκαν οι ηγέτες της Λίγκας ( LDK), συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού κόμματος, πρωθυπουργού Ίσα Μουσταφά, που συμμορφώθηκε με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου