Μαρτίου 01, 2017

Σερβία: Οι προεδρικές εκλογές στις 2 Απριλίου

Η εφημερίδα «Blic» έμαθε τι σκέπτεται Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Μάγια Γκόικοβιτς και αποκάλυψε ότι την Πέμπτη θα προκηρύξει τις προεδρικές εκλογές για τις 2 Απριλίου. Το ρεπορτάζ το επιβεβαίωσαν και «κύκλοι» από το γραφείο του πρωθυπουργού. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα γίνει στις 16 Απριλίου.
Σύμφωνα έρευνα της Κοινής Γνώμης, που δημοσιεύει η «Blic» ο Βούτσιτς θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο με 52,3%.
Οι δύο υποψήφιοι της «Κεντροαριστεράς» μοιράζονται ένα 27%. Ο Γιάνκοβιτς13,9 % και ο Γέρεμιτς 13,3%. Στους Εθνικιστές-Λαϊκιστές ο Βόισλαβ Σέσελι έχει 11% και ο Μπόσκο Ομπράντοβις από το κίνημα «Ντβέρι» 3,7%. Στους Φιλελέ , ο Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς θα έπερνε κέρδισε 2,4 % κσι ο Νέναντ τσάνακ 1,7%

Η Fraport AG θέλει το διεθνές αεροδρομίο του Βελιγραδίου

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε χθες ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό του Λάντερ της Έσσης Volker Bouffier, ο οποίος επισκέπτεται το Βελιγράδι, για τη δυνατότητα η «Fraport AG», να υποβάλει προσφορά για την παραχώρηση του διεθνούς αεροδρομίου του Βελιγραδίου «Νίκολα Τέσλα».
Η Fraport AG κατέχει πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο και διαχειρίζεται αεροδρόμιο της τ Φρανκφούρτης .

Το ΔΝΤ είναι στο Βελιγράδι

Το τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται στο Βελιγράδι και έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση της Σερβίας σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τα πορίσματά θα ανακοινωθούν στις 6 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Βελιγράδι. Οι συζητήσεις σχετικά με την έβδομη αξιολόγηση του προγράμματος με τη Σερβία θα ξεκινήσουν όπως έχει προγραμματιστεί, κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης το Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου