Οκτωβρίου 22, 2015

Μαυροβούνιο: Ο Μίλο λέει ότι θέλουν να τον ρίξουν για να σταματήσουν την πορεία του προς το ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, δήλωσε ότι «οι διαμαρτυρίες στρέφονται κατά του δημοκρατικού, φιλο-ευρωπαϊκού και ευρω-ατλαντικού Μαυροβούνιου», ότι, «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι διοργανωτές των διαδηλώσεων θέλουν να δια της βίας, και επομένως, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά να αλλάξουν την κυβέρνηση και να διακόψουν την πορεία του Μαυροβουνίου προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ».
Ο κ. Τζουκάνοβιτς κατηγόρησε ,«ορισμένα σερβικά κοινωνικά Κέντρα εξουσίας, όπως η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία», ότι υποστηρίζουν , «όλες εκείνες τις δομές που κάποτε ήταν εναντίον της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου», και ότι θέλουν να επαβαφέρουν την χώρα του κάτω από τον έλεγχο του Βελιγραδίου. Ο κ. Τζουκάνοβιτς είπε ακόαμ ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ιδίως μετά τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι η πολιτική της Ρωσίας υποστηρίζει την πλευρά των διοργανωτών των διαδηλώσεων».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, (και «συντονιστής» των μυστικών υπηρεσιών), Ντούσκο Μάρκοβιτς , προχώρησε πιο πέρα και δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις «χρηματοδοτούνται από άλλες χώρες».
Από το Δημοκρατικό Μέτωπο ο Μίλαν Κνέζεβιτς, χαρακτήρισε ανοησίες τις κατηγορίες για υποστήριξη των διαδηλώσεων από τη Σερβία τη Ρωσία και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και είπε ότι ο Τζουκάνοβιτς και ο Μάρκοβιτς «πρέπει να περάσουν από νευροψυχιατρικές εξετάσεις» και τόνισε: «Καλώ τον Μάρκοβιτς μ δεδομένου ότι έχει τον συντονισμό των υπηρεσιών ασφαλείας να εμφανίσει αν έχει έστω και ένα στοιχείο για την χρηματοδότη των διαδηλώσεων από οποιαδήποτε ξένη δύναμη».
Ο κ. Κνέζεβιτς είπε ακόμα ότι σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ο κ. Τζουκάνοβιτς και ο κ. Μάρκοβιτς, έχουν ποινικές ευθύνες για τα όσα ψευδή ισχυρίζονται.
Στις Βρυξέλλες , «κύκλοι του ΝΑΤΟ», τοποθετήθηκαν στο ζήτημα των διαδηλώσεων κατά του κ. Τζουκάνοβιτς. και δήλωσαν ότι , «η σταθερότητα του Μαυροβουνίου ασφαλώς δεν απειλείται από τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις» και ότι, «η συνολική κατάσταση δεν είναι αρκετά σοβαρή ώστε να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις της Συμμαχίας με το Μαυροβούνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου