Σεπτεμβρίου 09, 2010

Οι γερμανικές τράπεζες ρίχνουν το ευρώ, έναντι γιεν και δολαρίου

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γιεν, μετά από φημολογίες ότι οι τράπεζες στην Ευρώπη θα δυσκολευτούν να αντλήσουν κεφάλαια σε μια περίοδο που η ανάκαμψη της περιοχής επιβραδύνεται.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 13 από τα 16 μεγάλα νομίσματα μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times της Γερμανίας, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), πιστεύει ότι ορισμένες γερμανικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στα 1,2686 δολ. και κατά 0,5% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 106,20 γιεν.

Κατά την εφημερίδα, ο κ. Σταρκ ανέφερε σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μέρκελ ότι οι αποταμιευτικές τράπεζες της Γερμανίας, οι οποίες δεν υποβλήθηκαν στα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής, διατρέχουν κινδύνους.

Την τρέχουσα εβδομάδα, η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών ανέφερε ότι οι 10 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ενδέχεται να χρειάζονται νέα κεφάλαια ύψους 105 δισ. ευρώ.

με πληροφορίες από Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου