Αυγούστου 26, 2010

Σόιμπλε: «Οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν αναμφίβολα όλα τα δάνεια»

Την πεποίθησή του ότι «οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν όλα τα δάνεια» και ως προς αυτό ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή, εφ΄ όλης της ύλης, συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», επισημαίνοντας συγχρόνως πως η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε μια «σκληρή, επιτυχή, πορεία εξυγίανσης».

Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος συναντάται σήμερα στη Βιέννη με τους ομολόγους του των γερμανόφωνων χωρών, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες έχουν ένα ασυνήθιστα σκληρό πρόγραμμα εξυγίανσης και επειδή δεν μπορούν να υποβαθμίσουν, όπως η Αργεντινή, το νόμισμά τους, τους δόθηκαν από την Ευρωζώνη δάνεια ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, και αυτό δεν ήταν μια απλή απόφαση». Ο ίδιος τονίζει στη συνέχεια πως δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν όλα τα δάνεια».

Στη συνέντευξή του ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται στους κανόνες της οικονομίας της αγοράς, στην κερδοσκοπία και στην ανάγκη ρυθμίσεων για αποφυγή μελλοντικών κρίσεων, στο μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και της ΕΕ γενικότερα, στην κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, στις γαλλογερμανικές σχέσεις, αλλά και στην εσωτερική πολιτική στη Γερμανία και τις προοπτικές του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

 1. Συγγνώμη που το σχόλιο αφορά άλλο, σχετιζόμενο θέμα:
  NASA-ΝSF ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ότι τρέμουν για παγωνιές!
  Γι΄αυτό οι βορειοευρωπαίοι (και οι γενίτσαροί τους) χτυπάνε τον ευρωπαϊκό Νότο (ΚΑΙ επειδή ΤΡΕΜΟΥΝ την εξάντληση των καυσίμων), και μόνο με αποκέντρωση-αιγοτροφική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μπορούμε να επιβιώσουμε και να αμυνθούμε με βαλκανική συμμαχία:
  August 26, 2010
  Large changes in the sun's energy output may drive unexpectedly dramatic fluctuations in Earth's outer atmosphere.
  The results showed the thermosphere cooling in 2008 by 41 kelvins.
  The research, led by scientists at the National Center for Atmospheric Research (NCAR) in Boulder, Colo., and the University of Colorado at Boulder (CU), indicates that the sun's magnetic cycle, which produces differing numbers of sunspots over an approximately 11-year cycle, may vary more than previously thought.
  "If it is indeed similar to certain patterns in the past, then we expect to have low solar cycles for the next 10 to 30 years," professor Woods says.

  http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=117580&org=NSF&from=news

  ΑπάντησηΔιαγραφή