Αυγούστου 26, 2010

Σόιμπλε: «Οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν αναμφίβολα όλα τα δάνεια»

Την πεποίθησή του ότι «οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν όλα τα δάνεια» και ως προς αυτό ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή, εφ΄ όλης της ύλης, συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», επισημαίνοντας συγχρόνως πως η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε μια «σκληρή, επιτυχή, πορεία εξυγίανσης».

Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος συναντάται σήμερα στη Βιέννη με τους ομολόγους του των γερμανόφωνων χωρών, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες έχουν ένα ασυνήθιστα σκληρό πρόγραμμα εξυγίανσης και επειδή δεν μπορούν να υποβαθμίσουν, όπως η Αργεντινή, το νόμισμά τους, τους δόθηκαν από την Ευρωζώνη δάνεια ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, και αυτό δεν ήταν μια απλή απόφαση». Ο ίδιος τονίζει στη συνέχεια πως δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα ξεπληρώσουν όλα τα δάνεια».

Στη συνέντευξή του ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται στους κανόνες της οικονομίας της αγοράς, στην κερδοσκοπία και στην ανάγκη ρυθμίσεων για αποφυγή μελλοντικών κρίσεων, στο μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και της ΕΕ γενικότερα, στην κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, στις γαλλογερμανικές σχέσεις, αλλά και στην εσωτερική πολιτική στη Γερμανία και τις προοπτικές του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου