Ιουλίου 31, 2010

Νέο μίνι Μνημόνιο με10 νέες εντολές για ΔΕΗ ΟΣΕ κλειστά επαγγέλματα με συγκεκριμένες δράσεις

Ένα νέο μίνι Μνημόνιο θα υπογράψει η κυβέρνηση και αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.
Μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση ώστε να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, είναι, «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», η «εξυγίανση ΟΣΕ και συγκοινωνιών», το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» και «μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό» .

Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο, ναι μεν δεν ζητά πρόσθετα μέτρα, αλλά συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η τρόικα δεν είναι αυτή που πίεσε για επιτάχυνση π.χ. του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, όσο η κυβέρνηση που φαίνεται πως θέλει να τελειώνει γρήγορα με τα καυτά θέματα για να περιορίσει το πολιτικό κόστος.

Πάντως, ύστερα από δεύτερη σκέψη, τρόικα και κυβέρνηση συμφωνούν να μην πιέσουν υπερβολικά για γρήγορες λύσεις σε όλα τα θέματα, ώστε να αποφύγουν λάθη που δύσκολα διορθώνονται εκ των υστέρων, αλλά απλώς να φροντίσουν να μη χαθεί η δυναμική που έχει δημιουργηθεί.


Θέμα πώλησης του 40% των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, μαζί με τα ορυχεία που θα τις εξυπηρετούν, φέρνοντας την πολιτική ηγεσία σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, έβαλε και επίσημα πλέον η τρόικα, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους της κυβέρνησης.

«Πουλήστε τις ή πείτε μας κάτι ισοδύναμο ώστε να ανοίξει η αγορά σας», φέρονται να είπαν οι ελεγκτές της τρόικας στον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ
Κ. Μαθιουδάκη με τον οποίο συναντήθηκαν, υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις της Κομισιόν που πριν από μία εβδομάδα είχε κάνει την ίδια ακριβώς υπόδειξη.
Μάλιστα, τα χρονοδιαγράμματα που έθεσαν στην κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σφικτά.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν ληφθεί πολιτικές αποφάσεις για το ποιες μονάδες, ποια ορυχεία και ποια υδροηλεκτρικά θα πουληθούν και ότι το ζήτημα- η πώληση δηλαδή- θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τον Μάρτιο, εφόσον φυσικά η κυβέρνηση δεν βρει κάτι «ισοδύναμο».
Αυτό ακριβώς αναζητεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, με μόνες πιθανές λύσεις τις δημοπρασίες ενέργειας μονάδων της ΔΕΗ με αποδέκτες ιδιώτες και την προκήρυξη διαγωνισμών, πάλι με αποδέκτες ιδιώτες, για τα λιγνιτωρυχεία της Βεύης, Ελασσόνας, Βεγόρας.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί και οι αποφάσεις για τα τιμολόγια λιανικής (αυξήσεις στα οικιακά- αγροτικά τιμολόγια και μειώσεις στα εμπορικά).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4587076

5 σχόλια:

 1. Συγγνώμη που το σχόλιο είναι για την ΑΙΤΙΑ των επιθέσεων εναντίον μας:
  οικοφασίστες ΚΑΤΑ ερημοποιητικής γεωργίας που υμνούσαν!!!

  Οι μιμητές των φαραώ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ που έχουν προκαλέσει με τη μονοκαλλιεργητική τους μανία πρόσφατα ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΙΜΟΥΣ και ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ, ΤΡΕΜΟΥΝ τώρα ότι μπορεί να στραφούν εναντίον τους ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πεινασμένοι, ύστερα από τις επιδεινούμενες εναλλασσόμενες πλημμύρες-ξηρασίες που ΠΛΗΤΤΟΥΝ άμεσα την επεκτατική-αποδασωτική γεωργία, τρομοκρατούν τους μη αυτάρκεις πληθυσμούς (έτσι άρχισαν οι πρώτοι πόλεμοι, από τους υπερπληθυσμιακούς γεωργούς Κάιν- 'αυξάνεσθε και ερημοποιείτε') και*...:
  August 9, 2010
  For months, the corn ethanol industry has been pushing the Obama administration for permission to increase the amount of ethanol that can be blended into the U.S. gasoline supply.
  But the ethanol industry’s opponents are launching a counterattack. And it’s a big one. Last week, a coalition of 36 groups sent a letter to the leaders of the Senate asking them to reject “any attempt to attach a mid-level ethanol authorization amendment during the Senate’s consideration of energy legislation in the coming weeks and months. Such an amendment would be bad for consumers, bad for safety, bad for the environment, and, by placing politics over sound science, bad public policy.”

  The group, which has dubbed itself FollowTheScience.org, may be the oddest coalition in modern American politics. Indeed, the ethanol scam is so offensive that it has united groups ranging from oil institutes to the Natural Resources Defense Council and the Sierra Club.

  * Μακάρι, από την Ελλάδα, η οποία ύμνησε την κτηνοτροφική-δασική** αυτάρκεια που τη βοήθησε να επιβιώσει και να προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, κάποιοι από τους παραλήπτες του μηνύματος να δουν την ευκαιρία διάδοσης της αλήθειας για τη θανάσιμη παγίδα τής γεωργίας, που ξεκίνησε από κατάντια, λόγω έλλειψης άλλης τροφής σε έρημους κάμπους, και κατέληξε η υπ. αρ. 1 απειλή για το απροετοίμαστο σήμερα για ηφαιστειακούς χειμώνες υπερπληθυσμιακό ανθρώπινο είδος...
  **Τα κατσίκια-ξαδέρφια των ελαφιών ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το δάσος, αφού τρέφονται με χαμηλούς βλαστούς. Αντίθετα πρόβατα και αγελάδες προωθούνται επειδή χρειάζονται αποδασωμένα λιβάδια, όπου ανταγωνίζονται τη γεωργία, διχάζοντας τα θύματά τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο εθισμός στην επεκτατική-αποδασωτική γεωργία των 'αυξάνεσθε και ερημοποιείτε' δολοφόνων Κάιν, ξεκίνησε από κατάντια, λόγω έλλειψης άλλης τροφής σε ημιέρημους κάμπους, και κατέληξε η υπ. αρ. 1 απειλή για το απροετοίμαστο σήμερα για ηφαιστειακούς χειμώνες, κατευθυνόμενα υπερπληθυσμιακό ανθρώπινο είδος, αφού οι γεωργοί παντού ζουν με τον καθημερινο ΤΡΟΜΟ για χαλάζι-πλημμύρες-ξηρασία-ακρίδες-αρρώστιες...
  Τα κατσίκια-ξαδέρφια των ελαφιών ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το δάσος και ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φροντίδες, αφού τρέφονται με χαμηλούς βλαστούς. Αντίθετα πρόβατα και αγελάδες προωθούνται επειδή χρειάζονται αποδασωμένα λιβάδια, όπου ανταγωνίζονται τη γεωργία, διχάζοντας τα θύματά τους...
  Μακάρι, από την Ελλάδα, η οποία ύμνησε την κτηνοτροφική-δασική αυτάρκεια που τη βοήθησε να επιβιώσει και να προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, ολοένα και περισσότεροι να δουν, εν μέσω επεκτεινόμενης πείνας, την ευκαιρία διάδοσης της αλήθειας για τη θανάσιμη παγίδα τής γεωργίας και τη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ λύση της αιγοτροφίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσο απρόβλεπτο είναι το ..παρόν!:
  A possible suspect in a string of 20 stabbings that terrorized people across three states and left five dead was arrested at an airport as he tried to board a plane for Israel, officials said Thursday. Ηe is an Israeli citizen.
  http://news.yahoo.com/s/ap/us_serial_stabbings

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. AYTOI ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ,ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΠΡΙΝ
  ΔΕΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΕΚΟ ΑΝΤΙ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑΝ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΟΥΜΙΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΕΚΟ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΝΔ ΚΛΠ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΟΥΜΙΣΜΟΣ ,ΑΠΟ ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ <>,Η ΜΕΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΛΙΚΟ ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ,ΟΙ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή