Ιουνίου 18, 2010

Επτάωρο σφυροκόπημα του διευθύνοντος συμβούλου της BP στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Τόνι Χέιγουορντ ήλθε χθες αντιμέτωπος με την οργή των βουλευτών της επιτροπής έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι οποίοι κατηγόρησαν την εταιρεία του ότι αγνόησε τους κινδύνους κατά τις γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου Χένρι Γουάξμαν δήλωσε ότι η «αδιαφορία» της BP πριν από την έκρηξη της 20ής Απριλίου στην πλατφόρμα Deep Water Horizon ήταν «απίστευτη». «Υπό την διεύθυνσή σας η BP ανέλαβε τους πιο υπερβολικούς κινδύνους. «Η BP έκανε περικοπές (στον τομέα της ασφάλειας) για να εξοικονομήσει ένα εκατομμύριο δολάρια από δω, λίγες ώρες ή ημέρες από κει. Και τώρα, ολόκληρος ο Κόλπος του Μεξικού πληρώνει το τίμημα...δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι δώσατε την παραμικρή προσοχή στους τεράστιους κινδύνους που αναλάμβανε η BP», δήλωσε ο Χένρι Γουάξμαν.

Ο επικεφαλής της BP αρνήθηκε επανειλημμένως να συμφωνήσει με τα συμπεράσματα της επιτροπής ότι η εταιρεία αγνόησε τους κανόνες ασφαλείας, εξοργίζοντας τα μέλη της επιτροπής, σε μία ακρόαση που εξελίχθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, σε πανωλεθρία για τις δημόσιες σχέσεις της BP.
Σήμερα 35.000 έως 60.000 βαρέλια πετρελαίου χύνονται καθημερινά στον ωκεανό. Επί του συνόλου αυτού, η BP περισυλλέγει περί τα 15.000 βαρέλια ημερησίως και ελπίζει να φθάσει τα 28.000 την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο διοικητής της ακτοφυλακής Θαντ Αλεν, ενώ έδωσε επίσης την πληροφορία ότι οι παράπλευρες γεωτρήσεις, οι οποίες θα σταματήσουν οριστικά τη διαρροή του πετρελαίου, προχωρούν ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον της BP, η οποία δραστηριοποιείται στη Ρωσία μέσω της εταιρείας χόλντινγκ TNK-BP και δήλωσε ότι ελπίζει η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία να είναι σε θέση να απορροφήσει τις ζημίες που θα έχει εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.


με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου