Μαΐου 21, 2010

Ο Νίμιτς περιμένει τη συναίνεση της Αθήνας και των Σκοπίων

Η κυβέρνηση των Σκοπίων προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για «Βόρεια Μακεδονία» εξετάζει την προοπτική διενέργειας σχετικού δημοψηφίσματος.
Θεωρείται ότι η απόφαση των πολιτών που θα κρίνει το πακέτο Νίμιτς, και η ψηφοφορία δεν θα περιοριστεί μόνον στο όνομα, αλλά και στον καθορισμό της ταυτότητας και της γλώσσας, σημειώνει το σκοπιανό κανάλι "Α1".
Ο Γκρουέφσκι πρόσφατα εξέφρασε την άποψή ότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» για γενική χρήση , είναι απαράδεκτη.
Ακολούθησε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι ότι η «Βόρεια Μακεδονία» είναι μια απόφαση μονομερής και ως εκ τούτου απαράδεκτη.Στην τελευταία συνάντηση Γκρουέφσκι – Παπανδρέου στη Μαδρίτη δεν επιτεύχθηκε σύγκλιση απόψεων παρά την διπλωματική προσπάθεια της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.
Ο Παπανδρέου είπε ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει, ώστε τα Σκόπια να λάβουν ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, παρά μόνο όταν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος.
Στο μεταξύ ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σιωπά. Έχει γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στις ελληνο- σκοπιανές διαπραγματεύσεις και όποια διαμεσολάβηση προκύψει , αυτή θα γίνει όταν υπάρξει πρωτοβουλία για την τελική πρόταση.
Στην ουσία ο Νίμιτς περιμένει τη συναίνεση της Αθήνας και των Σκοπίων στις προτάσεις τις οποίες έχει θέσει, και όχι αυτές που προωθούνται, εκατέρωθεν, για εσωτερική κατανάλωση οι οποίες παρατείνουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. AYTH THN PROSTIXIA BORIA MAKEDONIA PIOS THN KATHIEROSE PROTI FORA AKOYSTIKE EPI MHTSOTAKH MPAGOGIANH KOYVELOY ALLA THN IOTHETISE KEI TO ETHNOMHDENISTIKO NEO PASOK NTROPH TOYS OI KSEFTILES TA LAMOGIA .KOYFALES KOYFALES ERXONDE KREMALES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή