Απριλίου 07, 2010

Ληστείες ,ληστείες, παντού

Ένοπλες ληστείες στην Πάτρα και την Νεμέα

-Στις 12:15 το μεσημέρι έγινε ένοπλη ληστεία στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ (Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης) στην Πάτρα.Ο δράστης ο οποίος δεν φορούσε κουκούλα εισήλθε στο κτίριο και πήγε κατευθείαν στο ταμείο, φωνάζοντας «Ψηλά τα χέρια» ενώ ήταν οπλισμένος με μία χειροβομβίδα και ένα όπλο. Η λεία του δράστη κυμαίνεται στις 20.000 ευρώ.

-Στις 10.20 το πρωί , ληστές, «χτύπησαν» την Αγροτική Τράπεζα στη Νεμέα.Οι δράστες ήταν .Με την απειλή όπλου ανάγκασαν την ταμία να τους δώσει ό,τι λεφτά είχε στο συρτάρι της. Βγήκαν από την τράπεζα , μπήκαν στο κλεμμένο ΙΧ που τους περίμενε απ' έξω, με συνεργό τους και κατευθύνθηκαν προς την Εθνική Τράπεζα.
Και εκεί, με την ίδια μέθοδο, "σήκωσαν" τα ταμεία και εξαφανίστηκαν.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, (είχε κλαπεί στις 3 Απριλίου από την Αττική) βρέθηκε παρατημένο σε δρόμο της Νεμέας.


Ληστεία στο Επιτάλιο Ηλείας

Στο στόχαστρό τους έβαλαν ληστές μία 74χρονη γυναίκα από το Επιτάλιο Ηλείας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, λίγα λεπτά πριν την Ανάσταση.
Η Λεμονιά Μανώλη καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της μιας και δεν μπορούσε να μεταβεί στην εκκλησία όταν νεαροί με δύο μηχανάκια πέρασαν μπροστά από το σπίτι της και σταμάτησαν μερικά μέτρα παρακάτω. Έβαλαν κουκούλες και μπήκαν στην αυλή του σπιτιού της 74χρονης, βάζοντας ένα πιστόλι στον κρόταφό της.
«Αν δεν μου δώσεις τα λεφτά σου θα σε σκοτώσω» της είπαν. Την υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο υπνοδωμάτιό της όπου φυλούσε τα λιγοστά χρήματά της και άρπαξαν 500 ευρώ. Όταν η γυναίκα επιχείρησε να βγάλει άλλα 50 ευρώ που είχε στην τσέπη της, οι… πονόψυχοι ληστές της είπαν να τα κρατήσει για αν αγοράσει κρέας…

Πηγή: Πατρίς

Η Αγροτική τράπεζα της Ανδραβίδας στην Ηλεία βρέθηκε τα ξημερώματα στο στόχαστρο διαρρηκτών, ωστόσο αυτοί δεν στάθηκαν τυχεροί.
Οι κακοποιοί έσπασαν κομμάτι της κεντρικής τζαμαρίας και εισήλθαν στην τράπεζα. Περίοικοι άκουσαν τον θόρυβο και ειδοποίησαν την αστυνομία. Βλέποντας ότι δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, οι δράστες αρκέστηκαν στον κουμπαρά του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» που περιείχε το ποσό των 200 ευρώ!
Παρόλο που η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, οι διαρρήκτες κατάφεραν να διαφύγουν.
Πηγή: Πατρίς

Μέρες γιορτής για τους διαρρήκτες στην Ήπειρο

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Ήπειρο, και αυξάνουν έντονα την ανασφάλεια μεταξύ των πολιτών. Το διάστημα των γιορτών, το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο άγνωστοι που έδρασαν σε κάθε γωνιά της Ηπείρου, αφαιρώντας κυρίως από σπίτια χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Στο Δ.Δ. Ελευθερίου του Δήμου Μαργαριτίου Θεσπρωτίας δύο άγνωστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό χιλίων τριακοσίων (1.300) ΕΥΡΩ. Στα Ιωάννινα άγνωστος οι δράστες εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής παραβιάζοντας πόρτα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.
Στην Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα αυτής και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
Στην Πάργα Πρέβεζας άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό χιλίων (1000) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.Στην Ανατολή Ιωαννίνων άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού παραβιάζοντας την πόρτα και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα και (13) χρυσές λίρες συνολικής αξίας (2.500) ευρώ.

epiruspost

Ληστεία μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με λεία 14.000 ευρώ

Ληστεία μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άγνωστος πλησίασε τρεις πεζούς, έσπρωξε τους δύο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος και να τραυματιστούν, άρπαξε τον χαρτοφύλακα που κρατούσαν και έγινε καπνός.
Το περιστατικό συνέβη στις 13:00 χθες, στην οδό Μοναστηρίου 124 Β.
Ο χαρτοφύλακας περιείχε 14.000 ευρώ, επιταγές και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Ο δράστης, που είχε στήσει ενέδρα στα θύματά του, επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα όπου τον περίμενε ο συνεργός του και διέφυγε.

Ένοπλη ληστεία σε κομμωτήριο της Θεσσαλονίκης

Ληστεία σημειώθηκε χθες το βράδυ σε ένα κομμωτήριο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Χαλκοκονδύλη, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, Θεσσαλονίκης.
Τρεις άγνωστοι νεαροί εισέβαλαν στο κατάστημα και ακινητοποίησαν τον κομμωτή με την απειλή μαχαιριού και γκλοπ. Στη συνέχεια άρπαξαν περίπου 600 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.
.
Βρήκαν το χρηματοκιβώτιο ανοιχτό...

Με την επιστροφή τους από τις πασχαλινές διακοπές διαπίστωσαν πως το χρηματοκιβώτιο που είχαν στο σπίτι τους ήταν ανοιχτό και τα κοσμήματα, οι χρυσές λίρες και τα δολάρια που περιείχε είχαν κάνει φτερά.
Ο λόγος για μία οικογένεια, η οποία διαμένει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πέρασε τις διακοπές του Πάσχα έξω από τα τείχη της συμπρωτεύουσας.
Οι διαρρήκτες φαίνεται πως γνώριζαν τις κινήσεις της οικογένειας, καθώς στο χρηματοκιβώτιο φυλάσσονταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό και αντικείμενα μεγάλης αξίας.


Ένοπλη ληστεία σε… τουριστικό γραφείο

Στα 90 ευρώ ανέρχεται η λεία του ληστή που «χτύπησε» χθες βράδυ τουριστικό γραφείο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ικάρου 62, στη Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου Κρήτης.
Ο δράστης εισέβαλε στο κατάστημα την ώρα που αυτό έκλεινε, στις 21:00, και με την απειλή όπλου απέσπασε τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Ο ληστής διέφυγε με μοτοσικλέτα, στην οποία τον περίμενε ο συνεργός του.

Διέρρηξαν ΑΤΜ στα Άνω Λιόσια

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται μέσα σε σούπερ μάρκετ, στη συμβολή των οδών Πίνδου και Πηνειού στα Άνω Λιόσια, έβαλαν στο στόχαστρό τους άγνωστοι τα ξημερώματα.
Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 4, όταν οι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του μαγαζιού, παραβίασαν το ΑΤΜ, αρπάζοντας άγνωστο χρηματικό ποσό, ερεύνησαν τους χώρους του σούπερ μάρκετ, για να βρουν οτιδήποτε άλλο χρήσιμο, και διέφυγαν. Παραμένει άγνωστο εάν οι ληστές, εκτός από τα χρήματα που βρίσκονταν στο ΑΤΜ, αφαίρεσαν κι άλλα αντικείμενα.

..
Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Χαϊδάρι

Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ μετά το Πάσχα και δέχθηκαν τους πρώτους… πελάτες.
Ένας κακοποιός εισήλθε χθες το βράδυ, περίπου στις 8:30, στο κατάστημα με την επωνυμία «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών 364, στο Χαϊδάρι.
Ο δράστης με την απειλή όπλου ακινητοποίησε το προσωπικό και τους πελάτες και αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια ψύχραιμος στη συνέχεια βγήκε σαν... κύριος ανέβηκε στη μηχανή που είχε παρκάρει στο πλάι του καταστήματος και εξαφανίστηκε

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στη Νέα Ιωνία

Με λεία 1.000 ευρώ έφυγε ένας κακοποιός από το βενζινάδικο με την επωνυμία «BP», το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κύμης 20 στη Νέα Ιωνία. Ο δράστης εισήλθε στο πρατήριο υγρών καυσίμων περίπου στις 21:15 και απείλησε τον υπάλληλο με το όπλο του.
Το θύμα, φοβούμενο για τη ζωή του, του παρέδωσε τις εισπράξεις, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 1.000 ευρώ.

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στη Νίκαια

Ληστεία σημειώθηκε χθες στις 21:00 το βράδυ σε πρατήριο υγρών καυσίμων της BP, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κύμης 20, στην περιοχή της Νίκαιας.
Άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο πρατήριο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε τις εισπράξεις της ημέρας και διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ληστείες σε Μενίδι και Κηφισιά.
Παρά το γεγονός ότι ο οδοντίατρος διέθετε συναγερμό στο σπίτι του οι δράστες φαίνεται πως ήταν... οργανωμένοι. Απενεργοποίησαν το συναγερμό και στη συνέχεια αλώνισαν το σπίτι... Χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό οι κλέφτες άδειασαν τον κάτω όροφο από τις ηλεκτρικές συσκευές, άρπαξαν ρούχα και κοσμήματα, ενώ εντόπισαν και το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 130.000 ευρώ. Παρόμοιο το σκηνικό και στη μονοκατοικία μιας γυναίκας στο Μενίδι. Παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της κοιμόταν στα διπλανά δωμάτια οι κλέφτες μπήκαν σαν... κύριοι και άδειασαν το σπίτι. Άρπαξαν από το laptop μέχρι την ηλεκτρική κουζίνα, αλλά και κοσμήματα και χρήματα...
Οι δράστες όμως δεν είχαν ακόμη ικανοποιηθεί... Αφού εντόπισαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου το έκλεψαν και αυτό
.

Ληστείες με θύματα γυναίκες σε Αγία Βαρβάρα και Νέο Κόσμο

Με απίστευτο θράσος ένας άνδρας μπήκε χθες το απόγευμα στο κατάστημα ψιλικών μια γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα, την πλησίασε και με μια απότομη κίνηση της άρπαξε το κολιέ από το λαιμό. Πριν προλάβει η γυναίκα να αντιδράσει ο άγνωστος είχε εξαφανιστεί.
Στο Νέο Κόσμο μια γυναίκα δεν έδωσε σημασία σε έναν νεαρό που στεκόταν στο πλάι της εισόδου της πολυκατοικίας της. Ο άγνωστος φαίνεται πως είχε στήσει καρτέρι αφού μόλις η γυναίκα γύρισε την πλάτη της για να ανοίξει την πόρτα έπεσε πάνω της, την έσπρωξε και της άρπαξε την τσάντα με το πορτοφόλι και το κινητό της.

Έψαχναν ... χρηματοκιβώτιο στο νεκροταφείο

Άγρια επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα ο φύλακας του νεκροταφείου Πειραιά από δύο αγνώστους.Όπως κατέθεσε , οι δράστες τον χτύπησαν με χέρια και με πόδια στο κεφάλι και το σώμα ζητώντας του να τους πει που είναι το χρηματοκιβώτιο του νεκροταφείου. Μάταια ο φύλακας τους εξηγούσε πως το νεκροταφείο δεν έχει χρηματοκιβώτιο. Εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια έψαξαν στο χώρο, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να φύγουν με άδεια χέρια.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Βέροια. κλοπές σε σπίτια, σε καταστήματα , στο δρόμο, στο αυτοκίνητο ακόμη και στο Νεκροταφείο

Κάθε μέρα το αστυνομικό δελτίο είναι πλούσιο σε διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες. Οι πολίτες αισθάνονται αφημένοι στο έλεος των κακοποιών. Οι κακοποιοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, από τα πλέον απλά κόλπα εξαπάτησης, την απειλή με όπλο μέχρι και την εν ψυχρώ εκτέλεση οι πλέον αδίστακτοι. Οι πολίτες πάλι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμυνθούν, παίρνοντας διάφορα μέτρα προστασίας της περιουσίας τους και της σωματικής τους ακεραιότητας. Από συνήθη συστήματα ασφαλείας μέχρι και όπλα για την άμυνά τους. Ο κίνδυνος παραμονεύει παντού. Στο σπίτι, στο κατάστημα, στο δρόμο, στο αυτοκίνητο ακόμη και στο Νεκροταφείο. Ναι! κλέβουν και τους τάφους ακόμη. Κλέβουν, λουλούδια, βάζα καντήλια και οτιδήποτε έχει κάποια, έστω και την πιο μικρή αξία.
Μάκαβριο και όμως αληθινό. Κάποιος που από τον οικογενειακό του τάφο, του κλέβουν τα λουλούδια, τοποθέτησε στην πόρτα του τάφου πινακίδα με την προειδοποίηση: «Αν μου πάρετε τα λουλούδια θα σας πάρω μαζί μου!».
http://www.veriablogs.gr/

Πανικό σκόρπισε στους δεκάδες πελάτες και τους υπαλλήλους μεγάλου super market στη λεωφόρο Αθηνών ληστής, που δεν δίστασε να εισβάλει την ώρα που το κατάστημα ήταν κατάμεστο από κόσμο.
Υπολογίζοντας ότι τα ταμεία θα είναι γεμάτα λόγω της κίνησης ο ληστής μπήκε από την κεντρική είσοδο, έβγαλε το όπλο και στάθηκε πάνω από τις υπαλλήλους στα ταμεία.
Φώναξε ληστεία και ζήτησε από τους πελάτες να πέσουν στο πάτωμα.
Έστρεψε το όπλο σε μια ταμία και της είπε να ρίξει τα χρήματα σε μια σακούλα του super market και στη συνέχεια απείλησε μια, μια τις υπόλοιπες ταμίες ζητώντας τους να κάνουν το ίδιο.
Ψύχραιμος στη συνέχεια βγήκε σαν... κύριος ανέβηκε στη μηχανή που είχε παρκάρει στο πλάι του καταστήματος και εξαφανίστηκε.


-Ασύλληπτος παραμένει ο αλλοδαπός σάτυρος που κυκλοφορεί στις γειτονιές της πόλης της Κω και επιτίθεται σε κορίτσια. Tα δύο τελευταία περιστατικά που έγιναν γνωστά συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Οι δύο νεαρές κοπέλες επέστρεφαν από παρακείμενο καφέ κοντά στον σταθμό του ΚΤΕΛ. Μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητό τους, εμφανίστηκε ένας καλοντυμένος λεπτός άνδρας, ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά τους.
Οι κοπέλες έντρομες προσπαθούσαν να τηλεφωνήσουν σε συγγενικά τους πρόσωπα και λίγο μετά ο επιδειξίας εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια, ο ίδιος άνθρωπος εμφανίστηκε στην περιοχή του Αγ. Παύλου, όπου συνάντησε πάλι δύο νεαρές κοπέλες, τις οποίες άρχισε να βρίζει με σπαστά Ελληνικά. Έπειτα, κατέβασε το παντελόνι του και επανέλαβε ό,τι είχε κάνει και νωρίτερα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τον επιδειξία, που όπως καταγγέλθηκε πριν από έναν μήνα άρπαξε από τον λαιμό ένα 18χρονο κορίτσι στην περιοχή της δημοτικής αγοράς.
aegeanews24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου