Απριλίου 07, 2010

Συνελήφθη στη Ιράκ 10χρονος «βομβιστής αυτοκτονίας»

Σύμφωνα με αξιωματικό της ιρακινής Αστυνομίας, ένα αγόρι ηλικίας μόλις 10 ετών συνελήφθη από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.
Ο εκπρόσωπος της ιρακινής Αστυνομίας είπε :
«Το αγόρι των 10 ετών, που είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την Αλ Κάιντα για την τοποθέτηση βομβών, είχε εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες από το σπίτι της οικογένειάς του στην Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Τρεις άνδρες που επέβαιναν σε φορτηγάκι τον μετέφεραν σε απομονωμένο χωριό του Τσίτσερ (75 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης) για να τον προετοιμάσουν για επιχείρηση αυτοκτονίας».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα το πρωί, του φόρεσαν ένα γιλέκο με εκρηκτικά κι ένα σακάκι, τον έφεραν στις 06:00 από ερημικό δρόμο κοντά σε σημείο ελέγχου της Αστυνομίας στην είσοδο της Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα και του έδωσαν οδηγίες να ανατιναχθεί σε ώρα αιχμής. Σύμφωνα με την ομολογία του, ακολουθούσε τις οδηγίες που του είχαν δώσει και όταν είδε κόσμο, πλησίασε, αλλά ένας αστυνομικός του φώναξε να απομακρυνθεί. Τότε πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά τον πρόλαβαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου