Απριλίου 18, 2010

Ταλάτ ή Έρογλου

Άνοιξαν το πρωί οι κάλπες για τη διεξαγωγή των παράνομων εκλογών στο ψευδοκράτος. Με συλλαλητήρια έληξε τα μεσάνυκτα η εκστρατεία των επικρατέστερων υποψηφίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου.
Ο κ. Ταλάτ στην ομιλία του στο συλλαλητήριο είπε πως ο Ντερβίς Ερογλου μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο τη μη λύση στο τραπέζι των συνομιλιών, και ότι δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε για τα δικαιώματα των Τ/κ. Είπε επίσης πως είναι η ώρα να αποφασίσουν οι Τ/κ είτε να επιστρέψουν στο παρελθόν, είτε να συνεχίσουν και να ενωθούν με τον κόσμο. Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση πρέπει να είναι δυνατή, και κάλεσε τους «ψηφοφόρους» να τον «εκλέξουν» από τον πρώτο γύρο.Στο συλλαλητήριο μίλησαν η Ονούρ Μπόρμαν, η πρώτη γυναίκα «υπουργός» του ψευδοκράτους, ο ηγέτης του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζάν, ο ηγέτης του κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης Τουργκάι Αβτζί, και ο ηγέτης του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τζακιτσί.
Ο Ντερβίς Έρογλου εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη και είπε πως θα συγκεντρώσει το 60% των ψήφων και θα "εκλεγεί" από τον πρώτο γύρο. Δήλωσε πως ο κόσμος που είναι μαζί του, θέλει να ζήσει στο ψευδοκράτος με τιμή, όπως είπε.Ο κ. Ερογλου κατηγόρησε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι έχει παραχωρήσει την «κυριαρχία» του ψευδοκράτους, και δήλωσε πως δεν θα πράξει το ίδιο. Είπε επίσης ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έκλαψε κατά την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να κάνουν τον Ταλάτ, όπως είπε, να κλάψει ξανά στις 18 Απριλίου. Κατηγορώντας στη συνέχεια τον κ. Ταλάτ ότι ξεπουλάει τα δικαιώματα των Τ/κ στις συνομιλίες, ο κ. Ερογλου ανέφερε πως θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να ξεχνάει, όπως είπε, το παρελθόν, και θα επιδιώξει μια "έντιμη συμφωνία", ώστε να μην «βιώσουν τον πόνο του παρελθόντος», όπως υποστήριξε.Ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων αναμενόταν να «ψηφίσει» στις παράνομες εκλογές στην κατεχόμενη Αμμοχώστο, η ώρα 10 το πρωί. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην κατεχόμενη Λευκωσία θα «ψηφίσουν» ο Ραούφ Ντενκτάς στις 11.30, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου την ίδια ώρα και ο Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ στις 10.00. Ο Μουσταφά Κεμάλ Τουμκάν θα «ψηφίσει» στο κατεχόμενο Δίκωμο στις 10.00, ο Αϊχάν Καϊμάκ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στις 11.00 και ο Ζεκί Μπεσικτεπελή στις 11.00.
Η πρώτη πιθανότητα είναι να κερδίσει την “εκλογική” αναμέτρηση ο Ντερβίς Ερογλου, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως το νικητή, όμως σχόλια αναφέρουν ότι στην περίπτωση κατά την οποία η “εκλογική” αναμέτρηση οδεύσει σε δεύτερο γύρο, τότε περισσότερο τυχερός θα είναι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου