Απριλίου 27, 2010

Ληστείες …. Ληστείες …. Ληστείες ….κ.ο.κ….Ρεσιτάλ εγκληματικών πράξεων

Πνιγόμαστε στην ηρωίνη και την κοκαΐνη

Μπαράζ ληστειών στην Αττική

Μόνο στην Αττική είχαμε 16 ληστείες σε 12 ώρες, αυτό όμως δεν είναι νέο. Το νέο είναι πως καμιά από αυτές τις ληστείες δεν έγινε σε τράπεζα. Πλέον οι ληστές μπουκάρουν όπου να ναι από νεκροταφεία, γραφεία τελετών, μέχρι και σε...
οδοντιατρεία με Καλάσνικοφ , μάλιστα την ώρα που μέσα υπάρχουν και ασθενείς. Ξέφυγε η κατάσταση . Με αλεξίσφαιρα θα γυρνάμε πλέον.

Συγκεκριμένα, στη 1.20 τα ξημερώματα, ομάδα πέντε αγνώστων επιτέθηκε οδηγό μοτοσικλέτας, στη διασταύρωση Βλαβιανού και Πάτμου, στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν στο κεφάλι με ξύλο, καθώς και με μαχαίρι στο στήθος και του άρπαξαν μία τσάντα που περιείχε 7.000 ευρώ.

Νωρίτερα, στις 9.28 χθες το βράδυ, δύο άγνωστοι με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 550 ευρώ από πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Καλυψώς 103, στην Καλλιθέα.

Την ίδια ώρα, τρεις άλλοι ένοπλοι δράστες ακινητοποίησαν διανομέα φαγητού στην οδό Αλαμάνας 49, στο Μενίδι και του άρπαξαν 200 ευρώ.
……………………………………………………….
Απαγωγή ; Βιασμός ;;; "Περιστατικό πίσω από το Μουσείο"

"Θέλω να αναφέρω ένα γεγονός που είδα σήμερα το πρωί στις 9.00, ελπίζοντας κάποιος να μπορέσει να το ψάξει περαιτέρω.
Στην οδό μπουμπουλίνας στον αριθμό 7 (πίσω από το Μουσείο), δύο νέοι μαύροι άνδρες είχαν πιάσει μία κοπέλα παρά τη θέλησή ...της (ο ένας από δεξιά, ο άλλος από αριστερά), κλείνοντάς της το στόμα και με δεμένα χέρια την οδήγησαν μέσα στην πολυκατοικία κατεβαίνοντας τα σκαλιά προς το υπόγειο."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
………………………………………………………………….
Ενέδρα σε ηλικιωμένο έστησαν χθες το βράδυ δύο ληστές στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Οι δράστες πλησίασαν τον άτυχο άνδρα την ώρα που περπατούσε, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Φιλοθέης, και αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια, άρπαξαν 3.000 ευρώ που είχε μαζί του.Το θύμα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ οι δράστες -που πιθανότατα γνώριζαν ότι ο ηλικιωμένος κουβαλούσε σημαντικό χρηματικό ποσό- έγιναν «καπνός».
………………………………….
Στην Αργυρούπολη, στην οδό Αλιμούντος, ένας άγνωστος επιτέθηκε σε έναν άνδρα που βρισκόταν στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας που έμενε.
Ο δράστης χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι τον άτυχο άνδρα και του πήρε 7.000 ευρώ.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης αναζητείται.
Αιγάλεω Ληστεία σε ψιλικατζίδικο
Με την απειλή μαχαιριού ένας άγνωστος ζήτησε από τον υπάλληλο τα χρήματα από το ταμείο σε κατάστημα ψιλικών.
Το περιστατικό συνέβη στο Αιγάλεω, στην οδό Κουντουριώτου. Ο δράστης πήρε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.
………………………………….
Αιγάλεω Χτύπησαν με μπουκάλι και λήστεψαν ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 09:59
Με όπλο τους ένα... μπουκάλι, δύο κακοποιοί λήστεψαν ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Αλατσάτων στο Αιγάλεω. Οι αδίστακτοι δράστες χτύπησαν τη γυναίκα με το μπουκάλι, στο κεφάλι, και όταν αυτή ζαλίστηκε και έπεσε, αυτοί αφαίρεσαν από το ταμείο το ποσό των 100 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
………………………………………………….
Πετρούπολη Του έκλεψαν μέσα από το αυτοκίνητο 90.000 ευρώ
Στην Πετρούπολη, στη συμβολή των οδών Νικηταρά και Βαλτετσίου, αυτοκίνητο άγνωστων προσέκρουσε σε άλλο όχημα, το οποίο οδηγούσε ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι δράστες τον ακινητοποίησαν και με την απειλή όπλου του πήραν 90.000 ευρώ.
………………………………..
Εξάρχεια Λήστεψαν κάβα ποτών
Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Μετσόβου και Μπουμπουλίνας τρεις άγνωστοι δράστες, μπήκαν με τα όπλα στα χέρια σε κάβα ποτών και αφού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο πήραν από το ταμείο 200 ευρώ.
Οι δράστες αναζητούνται από τις αρχές.
…………………………
Αθήνα Φίμωσαν ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν
Κρατώντας ένα μαχαίρι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου, τον έδεσαν, τον φίμωσαν με μονωτική ταινία και του άρπαξαν 1.900 ευρώ και τιμαλφή.
Το περιστατικό συνέβη στην Αθήνα, στην οδό Αχαρνών.
Ο άτυχος ηλικιωμένος στην προσπάθειά του να αποδεσμευτεί τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.
…………………………..
Λήστεψαν ηλικιωμένο
Οι δύο δράστες φαίνεται πως παρακολουθούσαν έναν ηλικιωμένο άνδρα που κινούνταν στην οδό Δοξάτου στην Αθήνα.
Μάλλον γνώριζαν πως στην τσάντα που κρατούσε είχε ένα αξιοσέβαστο ποσό και έτσι δεν δίστασαν να του επιτεθούν την ώρα που στο δρόμο υπήρχε μεγάλη κίνηση
Ο ένας από τους δύο χτύπησε με ένα αντικείμενο τον άτυχο άνδρα στο κεφάλι ρίχνοντάς τον αναίσθητο ενώ ο δεύτερος άρπαξε την τσάντα του που περιείχε ποσό 20.000 έως 30.000 ευρώ.

……………………………………………….

Πατήσια Ληστεία σε σούπερ μάρκετ
Ληστεία σημειώθηκε στις 21:57 χθες βράδυ σε σούπερ μάρκετ «ΟΚ», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χάνσεν και Ηλία Ζερβού, στην Αθήνα.
Άγνωστος δράστης με την απειλή μαχαιριού εισήλθε στο κατάστημα, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε ανενόχλητος.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του.
………………………………………………..
Κινητά... το εύκολο “μεροκάματο” λήστεψαν 2 καταστήματα στον Άγιο Παντελεήμονα

Σε αγαπημένο στόχο των ληστών έχει εξελιχθεί το κινητό τηλέφωνο.
Οι δράστες μπορούν εύκολα να το πουλήσουν και έτσι καθημερινά υπάρχουν ληστείες με επιθέσεις τόσο σε πεζούς όσο και σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.
Χθες λίγο πριν τις οκτώ τέσσερις ληστές που κρατούσαν μαχαίρια μπήκαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Αχαρνών και άρπαξαν κινητά τηλέφωνα αλλά και 250 ευρώ από το ταμείο...
Λίγο μετά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δράστες όμως οι συνεργοί του παραμένουν άφαντοι.
Λίγο μετά το σκηνικό επαναλήφθηκε στην οδό Περγάμου στον Άγιο Παντελεήμονα. Άλλοι τέσσερις ληστές εισέβαλαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κρατώντας λοστούς. Απείλησαν τον ιδιοκτήτη και άδειασαν τις προθήκες...
…………………………………..

Απόπειρα ληστείας δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. οι αστυνομικοί ήταν άφαντοι !!!!
Δυο βήματα απ' τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δυο ληστές επιτέθηκαν σε υπάλληλο περιπτέρου, τον χτύπησαν άσχημα στο κεφάλι και το σώμα... ο άνδρας πάλεψε μόνος και αβοήθητος με τους τους ληστές...οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ αργά!
Ώρα τρεις παρά τέταρτο τα ξημερώματα, ενώ στη λεωφόρο η κίνηση ήταν πεσμένη οι δυο δράστες πλησίασαν στο περίπτερο και με την κλασική μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να αρπάξουν τα χρήματα από τον υπάλληλο.
Ο ένας προσποιήθηκε τον πελάτη και ο δεύτερος πήγε από την πίσω πλευρά και έπεσε πάνω στον υπάλληλο.
Ο άνδρας αντέδρασε και τότε οι δράστες άρχισαν να τον χτυπούν με μανία. Η αντίδρασή του ήταν όμως αρκετή για να αποτρέψει τη ληστεία.
Το ζήτημα όμως είναι πως ο υπάλληλος τα κατάφερε μόνος, οι αστυνομικοί ήταν άφαντοι... Αν και λίγα μέτρα πιο πέρα είναι το αστυνομικό μέγαρο, το μόνο που έκαναν ήταν να καταγράψουν το συμβάν.
…………………………….
37ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου Πήραν χρήματα και κάρτες τηλεφωνίας από περιπτερά
Με την απειλή όπλου δύο άγνωστοι απαίτησαν από ιδιοκτήτη περιπτέρου τις εισπράξεις και τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Το περίπτερο βρίσκεται στο 37ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, οι δε δράστες έκαναν την εμφάνισή τους περίπου στις 10 το βράδυ.
Αφού πήραν το ποσό των 350 ευρώ και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να πειράξουν τον ιδιοκτήτη τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
…………………………………………………………
Την λήστεψαν στη στάση του Προαστιακού στο Κορωπί
Άκρως επικίνδυνο είναι το να κυκλοφορεί κάποιος αργά τη νύχτα, ειδικά αν είναι γένους θηλυκού, αφού είναι εύκολος στόχος για τους κακοποιούς.
Χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας ενώ βρισκόταν στο σταθμό του Προαστιακού στο Κορωπί. Δύο άγνωστοι την πλησίασαν και την απείλησαν με όπλο. Έντρομη η γυναίκα τους παρέδωσε τις δύο τσάντες της, που περιείχαν προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
Φυσικά, οι δράστες διέφυγαν, ενώ ακόμα η αστυνομία δεν τους έχει εντοπίσει.
……………………………….
Μάνδρα Ληστεία με Καλάζνικοφ σε οδοντιατρείο
Σοκ υπέστη ένας οδοντίατρος από την περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ο οποίος λίγα λεπτά πριν τις 22:00 χθες το βράδυ, έπεσε θύμα ληστείας από έναν άγνωστο δράστη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο άτυχος ιατρός, ένας άνδρας, φορώντας κουκούλα, εισέβαλε στο οδοντιατρείο και με την απειλή καλάζνικοφ, ακινητοποίησε τον ίδιο και δύο πελάτες του, μεταξύ αυτών και ένα 6χρονο παιδί, το οποίο στη θέα του όπλου, ξέσπασε σε λυγμούς.Ο δράστης άρπαξε τις εισπράξεις, το κινητό τηλέφωνο του οδοντιάτρου και στη συνέχεια διέφυγε ανενόχλητος.
………………………….

Εικόνες βγαλμένες από μαφιόζικη ταινία εκτυλίσσονται καθημερινά στον οικισμό των Νεοκτίστων Ασπροπύργου. Σχεδόν μισή ώρα από την Ομόνοια βασιλεύει ο νόμος της ατιμωρησίας με κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων, παράνομη κοπή τους σε αλάνες, απειλές, εκβιασμούς και το τοπικό αστυνομικό τμήμα σε ρόλο παθητικού θεατή! Εδώ η οικονομική κρίση δεν...αγγίζει την άψογα οργανωμένη σπείρα κλοπής και εκποίησης κλοπιμαίων φορτηγών αυτοκινήτων ως ανταλλακτικά ,ακόμα και με μαζικές εξαγωγές σε Συρία και Αφρική. Ο Θανάσης Μποτωνάκης από το Αλιβέρι της Εύβοιας, ένα από τα δεκάδες θύματα κλοπής, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως του έκλεψαν το φορτηγό-γερανό μάρκας Mercedes Benz ιδιοκτησίας του κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του:
«Μου τηλεφώνησε κάποιος χρησιμοποιώντας το όνομα «Κώστας» που διάβασε αγγελία πώλησης για το φορτηγό-γερανό μου. Μου είπε χαρακτηριστικά: «Θα το φέρεις στην μάντρα μου στον Ασπρόπυργο πίσω από τα διυλιστήρια εκατό μέτρα δεξιά από την Αττική οδό.
Μόλις είχε σουρουπώσει έφτασα στο σημείο συνάντησης όπου είδα σταθμευμένο ένα Mercedes cabrio χωρίς πινακίδες του οποίου οι επιβαίνοντες προφανώς λειτουργούσαν σαν τσιλιαδόροι.
Πάρκαρα έξω από την μάντρα το φορτηγό όπου και κατέφθασε ένα αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις αθίγγανοι.»
-Φυσικά δεν εμφανίστηκε ο υποψήφιος αγοραστής «Κώστας»;
«Ένας απ’αυτούς μου είπε πως ο κύριος «Κώστας» είναι στο σπίτι του και πρέπει να πάμε εκεί για να με πληρώσει. Ισχυρίστηκαν μάλιστα πως ο δρόμος για το χωριό είναι δύσβατος και πως έπρεπε να αφήσω το φορτηγό σταθμευμένο...Ήμουν με την σύζυγο μου η οποία με ακολουθούσε με το ΙΧ μας για να επιστρέψουμε μετά την αγοροπωλησία. Κάποια στιγμή παρατήρησα ,όταν έσκυψε ένας απ’ αυτούς, πως είχε όπλο στην μέση του!
Τουλάχιστον δύο άτομα οπλοφορούσαν...Μου ζήτησαν να πάω στο αστυνομικό τμήμα να θεωρήσω το γνήσιο της υπογραφής μου για την πώληση του φορτηγού.
Πήρα δύο άτομα και την γυναίκα μου στο Ι.Χ μας και μόλις πλησιάσαμε στα Άνω Λιόσια μου έδειξαν ένα σπίτι και μου είπαν να περιμένω για να φωνάξουν τον «Κώστα».
Πήδηξαν τότε αστραπιαία από το αυτοκίνητο μου και επιβιβάστηκαν στο Mercedes cabrio που μας ακολουθούσε και εξαφανίστηκαν!
Όταν γύρισα στο σημείο που είχα σταθμεύσει το φορτηγό εκείνο είχε κάνει «φτερά»...»


…………………………………
Οι έμποροι ναρκωτικών είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις αστυνομικές αρχές.
Οι έμποροι ναρκωτικών είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις αστυνομικές αρχές σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού δημιούργησαν νέα ναρκωτικά με ακριβώς τις ίδιες παρενέργειες και συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα χωρίς αυτά να θεωρούνται παράνομα!
Είναι τα λεγόμενα «legal highs» ή «designer drugs», δηλαδή οι ψυχοτρόπες ουσίες που φέρουν νομότυπο προσωπείο καθώς έχουν παραχθεί κατά τρόπο που ξεγελά τις επίσημες αρχές και συνήθως φέρουν τη σήμανση «ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση». Αποτελούν το νέο "λαμπρόν... πεδίον δόξης" για τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών.
Στην ουσία πρόκειται για νέα φτηνά παράγωγα ή υποκατάστατα της αμφεταμίνης και της κοκαΐνης σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεφεδρόνη, η οποία πωλείται στο Διαδίκτυο ευρέως και μπορεί να υποκαταστήσει «νομίμως» την κοκαΐνη ή τα χάπια έκσταση.
……………………………
Επίθεση σε δημοτικό αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Μία ακόμα επίθεση σημειώθηκε σε βάρος δημοτικού αστυνομικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που κατευθυνόταν προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου θα διεξαγόταν εκδήλωση, στην οδό Αλεξ.Σβώλου...
και Εθνικής Αμύνης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος, δέχθηκε αναίτια επίθεση από τρία άτομα, τα οποία τον χτύπησαν χωρίς να προηγηθεί κάτι. Στο δημοτικό αστυνομικό παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

http://www.newsblog.gr
……………………………..
Βρέθηκε πτώμα που ανήκε σε Αλβανό κακοποιό
Σε σεσημασμένο κακοποιό ανήκει το πτώμα που εντόπισε περίπου στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας ένας διερχόμενος πεζός, στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καλλιθέας – Κασσανδρείας, σε δασική έκταση.
Το άγριο φονικό διαπράχθηκε την Κυριακή το βράδυ σε δασική περιοχή της Καλλιθέας. Από διερχόμενο πεζό τη Δευτέρα το πρωί βρέθηκε νεκρός ένας 24χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, κάτοικος εν ζωή Θεσσαλονίκης.
Ο άνθρωπος που είδε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του το πτώμα του νεαρού Αλβανού δεν πίστευε στα μάτια του, καθώς έφερε τραύμα διαμπερές από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο χρόνος τέλεσης του εγκλήματος προσδιορίζεται από τις 21.00 της Κυριακής μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας.... Προκειμένου να γίνει η διερεύνηση του χώρου όπου έγινε το έγκλημα κλήθηκαν και προσήλθαν ο ιατροδικαστής υπηρεσίας, συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Παραγγέλθηκε ήδη νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.
………………………………………..

Αλλοδαποί Λήστεψαν το υποκατάστημα της Α.Τ.Ε Λιβανάτες

Μπλόκα σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας έχει στήσει η αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει τους δύο ληστές που «χτύπησαν» το πρωί το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες της Λοκρίδας.
Ήταν λίγο πριν τις 10:30, όταν οι δράστες, που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους στην κεντρική πλατεία της περιοχής, εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία.
Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για αλλοδαπούς, οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν… μεροκάματο ύψους 20.000 ευρώ.
Αφού βγήκαν από την τράπεζα, οι δράστες επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και προσπάθησαν να εξαφανιστούν, ωστόσο έχασαν πολύτιμο χρόνο γιατί χάθηκαν και περιπλανήθηκαν για αρκετή ώρα στους δρόμους της πόλης.
Παρά την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, οι δράστες δεν συνελήφθησαν. Όμως οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι σύντομα θα φτάσουν στα ίχνη τους, αφού γνωρίζουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των δύο αυτοκινήτων με τα οποία διέφυγαν οι ληστές.
……………………………….
Ηράκλειο Κρήτης Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο της ΔΕΗ με λεία 50.000 ευρώ!
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε πρακτορείο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άγνωστος άντρας εισήλθε λίγο μετά τις 13:30 στο πρακτορείο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Χρυσοστόμου, φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο, χωρίς ωστόσο να κινήσει την υποψία κανενός.
Υπό την απειλή όπλου άρπαξε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ και τράπηκε στη φυγή.
Όπως έγινε γνωστό δε, στη βιασύνη του να φύγει άφησε το ποσό των 10.000 ευρώ πάνω στο γκισέ.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
………………………….
Ρόδος Έκλεψαν 7.000 ευρώ και κούτες τσιγάρα
Άγνωστοι δράστες άρπαξαν 7.000 ευρώ και έξι κούτες τσιγάρα από το ταμείο και τα ράφια μίνι μάρκετ στον Αρχάγγελο Ρόδου.
Η κλοπή καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ο οποίος μάλιστα είπε στους αστυνομικούς πως ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν στο κατάστημά του από ανασφάλιστο παράθυρο.
Για την κλοπή διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχάγγελου.

Πηγή: Ροδιακή
……………………………Άργος Αφγανοί έπεσαν θύματα ληστείας …δεν είχαν πληρώσει τον δουλέμπορο….
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 09:28
Δεν φτάνει ότι αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν, αλλά έπεσαν και θύματα ληστείας… Ο λόγος για μια ομάδα Αφγανών, οι οποίοι διαμένουν σε πρόχειρο κατάλυμα στην περιοχή Δαλαμανάρα Άργους.

Τρεις άγνωστοι εισήλθαν, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, στο κατάλυμα και απείλησαν τους οικονομικούς μετανάστες με κυνηγετική καραμπίνα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να τραυματίσουν κι έναν από αυτούς για εκφοβισμό.
Στη συνέχεια τούς υποχρέωσαν να δώσουν τις λιγοστές οικονομίες τους, οι οποίες ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 1.100 ευρώ.
Οι δράστες διέφυγαν, ενώ άκαρπες παραμένουν οι έως τώρα έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010
Αιματηρή ληστεία στη Δαλαμανάρα Άργους

Τρεις άγνωστοι λήστεψαν τρεις Αφγανούς

Αιματηρή ληστεία έγινε σήμερα,
Τρίτη 27 Απριλίου, δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δαλαμανάρας Άργους...
Τρεις ληστές, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαντήλια μπήκαν σε αγροικία,όπου διαμένουν τρεις Αφγανοί εργάτες. Με την απειλή κυνηγετικού όπλου τους πήραν ό,τι λεφτά είχαν επάνω τους και πυροβόλησαν τον έναν από αυτούς στο πόδι.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Μουσταΐρας

…………………………………………Τρίτη, 27 Απριλίου 2010
Έκλεψαν ράβδους χαλκού από εργοστάσιο στο Καρυώτι Θεσπρωτίας
Κατά τις νυχτερινές ώρες χθες,στο Καρυώτι Θεσπρωτίας άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν λουκέτο εισόδου εισήλθαν εντός εργοστασίου χαλκού ιδιοκτησίας κατοίκου της περιοχής και αφαίρεσαν ράβδους χαλκού συνολικής αξίας ...
δεκατριών χιλιάδων (13.000) ευρώ.Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.

http://epirusgate.blogspot.com/
……………………………………
Λαμία: Του έκλεψαν τσάντα με 100.000 ευρώ!
Θύμα ένας 65χρονος εργολάβος που κουβαλούσε τα λεφτά για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην αστυνομία, ο εργολάβος πήγαινε στο σπίτι της κόρης του έχοντας μαζί του τα λεφτά.
Την ώρα που πήγαινε να παρκάρει έξω από το σπίτι, δύο άγνωστοι άνδρες που ήταν πάνω σε μηχανή, του έκλεισαν το δρόμο.
Ο ένας από τους δύο, με την απειλή όπλου, του άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και του πήρε την τσάντα με τα λεφτά.
Μάλιστα, όταν ο 65χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, ο δράστης τον χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Στη συνέχεια, ο δράστης ανέβηκε ξανά πάνω στη μηχανή που τον περίμενε ο συνεργός του και... εξαφανίστηκαν!
………………………………..


Πάτρα Πήγαν να τον πνίξουν για 150 ευρώ
Το χάρο με τα μάτια του είδε ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος πώλησης φιαλών υγραερίου στην Εγλυκάδα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ληστές χθες το μεσημέρι. Ο καταστηματάρχης που διατηρεί επιχείρηση στην οδό 12ου Συντάγματος, εκτιμά ότι οι δύο νεαροί δράστες που εισέβαλαν στο κατάστημά του, είχαν στήσει καρτέρι για να αποσπάσουν τα λίγα χρήματα που είχε στην κατοχή του. Αφού τον άρπαξαν από το λαιμό και τον χτύπησαν, τον απείλησαν με ένα κουζινομάχαιρο που του έβαλαν στο λαιμό, ζητώντας του να τους παραδώσει τα χρήματα που είχε στο ταμείο του. Αβοήθητος ο καταστηματάρχης, τους έδωσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και οι δράστες έφυγαν πεζοί από το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο άτυχος επιχειρηματίας μπαίνει στο στόχαστρο ληστών. Στο μεταξύ, το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας Creta Farm στις εγκαταστάσεις των Άνω Συχαινών, έβαλαν στο … μάτι άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στο εσωτερικό των γραφείων και να φθάσουν μέχρι το χώρο που φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο. Ατύχησαν όμως όταν επιχείρησαν να το διαρρήξουν, αφού ήχησε ο συναγερμός που τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή. Προανάκριση και για τα δύο περιστατικά, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας.

news..gr
…………………………………………….
Κάλυμνος Εξαπάτησαν τον επίσκοπο και πήραν 14.000 ευρώ
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 11:35
Τρεις τσιγγάνοι, που εμφανίστηκαν σαν συντηρητές εκκλησιαστικών σκευών, ξεγέλασαν τόσο τον επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Εμμανουήλ όσο και τον επίτροπο του μητροπολιτικού ναού του Σωτήρος Χριστού στην Κάλυμνο και κατάφεραν να προεισπράξουν 14.000 ευρώ, προκειμένου να συντηρήσουν (!) όλα τα χάλκινα σκεύη του ναού.
Άρχισαν την προετοιμασία της συντήρησης και, μόλις ο επίσκοπος και ο επίτροπος έφυγαν για λίγο από τον ναό, οι τρεις απατεώνες εξαφανίστηκαν. Κατά την προεργασία, οι δράστες χρησιμοποίησαν ακατάλληλα χημικά, τα οποία επέφεραν αλλοιώσεις σε μερικά από τα εκκλησιαστικά σκεύη που υποτίθεται ότι συντηρούσαν.

Πηγή: tvkosmos.gr
…………………………….
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010
αστυνομικο δελτιο ΘΕΜΑ: «ΚΛΟΠΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ»

Την 25-26/04/2010 και από 22:00΄ έως 06:00΄ ώρα, από οικισμό της Αλεξ/πολης, άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν από την ανασφάλιστη κεντρική πόρτα Ιερού Ναού και αφήρεσαν από το ξύλινο τέμπλο του Ναού δύο (2) ξύλινες εικόνες, οι οποίες αποτελούσαν δωρεές πιστών και χρονολογούνται από το έτος 1827.
Δράστης-ες αναζητούνται.
Την προανάκριση ενεργεί η Υ.Α. Αλεξ/πολης.

http://tomadakis.blogspot.com/2010/04/blog-post_8446.html
…………………………
Το έγκλημα μετακόμισε στην περιφέρεια » Θεσσαλικά Νέα
Βάσω Σαμακοβλή
Σε μόδα εξελίσσεται η ληστεία τραπεζών. Η μέθοδος της αρπαγής χρημάτων με την απειλή όπλου έχει μετακομίσει στην περιφέρεια... Οι εποχές που οι ληστείες θεωρούνταν «μεγάλη είδηση» έμεινε στο μακρινό παρελθόν για τα κεντρικά τηλεοπτικά δίκτυα και τείνει να υποβαθμιστεί πλέον ακόμη και στα τοπικά ΜΜΕ. Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί, όταν η συχνότητά τους πυκνώνει και οι δράστες δείχνουν να μιμούνται ο ένας τον επόμενο; Πίσω από τα καλυμμένα με διάφορα αξεσουάρ πρόσωπα των ληστών κρύβονται, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, μεμονωμένα πρόσωπα που δρουν ευκαιριακά κυρίως σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεσφίξουν τη «θηλιά» των χρεών τους ή σεσημασμένοι κακοποιοί, οι οποίοι ψάχνουν για χρήματα μετά την αποφυλάκισή τους. Οι ληστείες έχουν «αποδράσει» από τα όρια της πρωτεύουσας, κάνοντας τελευταία τις περιφερειακές μεγαλουπόλεις να συναγωνίζονται για τα αρνητικά πρωτεία. Από το 2008 είχε ο Βόλος να ζήσει ληστεία τράπεζας. Επέστρεψαν δυναμικά στο προσκήνιο το τελευταίο πεντάμηνο, με τέσσερα χτυπήματα ληστών μόνο σε τράπεζες. Μόνο από τις αρχές του 2010 τέσσερις τράπεζες (η Εμπορική Σκιάθου, η Πειραιώς στη Ν. Ιωνία, και η Κύπρου στο Βόλο) έχουν αποτελέσει στόχο, ενώ ανεξιχνίαστη παραμένει η μεγάλη και καλά οργανωμένη ληστεία με απαγωγή της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ιωλκού με Αναλήψεως. Με εξαίρεση τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Βόλο, που χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής σε οργάνωση, στις υπόλοιπες οι «πρωταγωνιστές» έδρασαν χωρίς σχέδιο, ανέξοδα και με λεία ψίχουλα... Ο οπλισμός των δραστών είναι πανομοιότυπος και ελαφρύς. Καπέλο τύπου τζόκεϊ, όπλο στην τσέπη –ίσως ψεύτικο, ίσως γνήσιο- μαύρα γυαλιά ή μάσκα προσώπου και ένας σάκος στα χέρια. Το πέρασμα από την τράπεζα είναι σύντομο, από ένα έως δύο λεπτά της ώρας, ενώ η λεία τους ελάχιστη, μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν να συλληφθούν. Στις δύο πρόσφατες ληστείες στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη Ν. Ιωνία και της Κύπρου στο Βόλο, οι δράστες πήραν από τους ταμίες με την απειλή όπλου 5.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Σε υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η δράση ληστών για παρόμοια ποσά αποτελεί σημάδι των δύσκολων οικονομικά καιρών. Έχουν χάσει τον ύπνο τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου από την έκρηξη της εγκληματικότητας, ενώ τα συνεργεία σήμανσης δεν προλαβαίνουν πια να μεταβαίνουν από το ένα σημείο διάρρηξης στο επόμενο. Οι εκτιμήσεις δε για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικές. Με τη «δεύτερη ανάγνωση» της κατάστασης που διαμορφώνεται, στελέχη της Αστυνομίας διαβλέπουν ότι τα πράγματα θα αγριέψουν ακόμη περισσότερο. Η οικονομική δυσπραγία, η ανεργία και τα χρέη θα συνεχίσουν να προκαλούν βίαιη συμπεριφορά και να αυξάνουν τα κρούσματα της εγκληματικότητας. Όλο και πιο συχνά πλέον στο αστυνομικό δελτίο της περιφέρειας καταγράφονται ληστείες, ακόμη και αιματηρές, ενώ οι διαρρήξεις μονοκατοικιών, διαμερισμάτων, καταστημάτων, σούπερ μάρκετ ακόμη και εκκλησιών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όσο για τις μικροκλοπές σε δημόσιους χώρους, κοντεύουν να σπάσουν ρεκόρ εποχών. Το άνοιξε δύο φορές! Εξάλλου, έναν ανήλικο υπήκοο Αλβανίας συνέλαβε χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ο οποίος βρήκε ...δουλειά σε καφέ-μπαρ του Βόλου. Ο ανήλικος δράστης διέρρηξε χθες τα ξημερώματα το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άρπαξε από την ταμειακή μηχανή ποσό 400 ευρώ. Από την προανάκριση προέκυψε ότι μόλις το προηγούμενο βράδυ είχε διαρρήξει το ίδιο καφέ-μπαρ παίρνοντας από το ταμείο 1.500 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα. Μέρος των κλοπιμαίων, συνολικά 335 ευρώ, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.
taxydromos.gr
…………………………………………..

188 και 139 χρόνια φυλακή στους δύο Γεωργιανούς ληστές τραπεζών

ΘΑ ΕΚΤΙΣΟΥΝ ΤΑ 25 ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΟΙΝΗ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους δύο Γεωργιανούς ληστές που μετά τη ληστεία που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2009, σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνεπλάκησαν με διερχόμενους πολίτες που... ...έσπευσαν να τους ακινητοποιήσουν, με συνέπεια να τραυματιστούν από τα πυρά των δραστών τρεις πολίτες.
Οι Γεωργιανοί ηλικίας 31 και 40 ετών που είχαν κάνει σωρεία ληστειών σε τράπεζες με τη λεία τους να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, καταδικάστηκαν σε συνολικές ποινές κάθειρξης 188 και 139 χρόνια, από τις οποίες θα εκτίσουν τα 25 χρόνια ως ανώτατη ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου