Απριλίου 18, 2010

Οικονομική βοήθεια 20 δισ. δολάρια παρέχει η Κίνα στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δήλωσε χθες Σάββατο ότι η Κίνα παρέχει στη χώρα του μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 20 δις δολαρίων για την υλοποίηση μεγάλων έργων.

«Η Κίνα πρόκειται να προσφέρει χρηματοδότηση στη Βενεζουέλα, στο λαό της Βενεζουέλας, στην Μπολιβαριανή επανάσταση. . . μακροπρόθεσμα, περίπου 20 δις δολάρια», είπε ο Τσάβες στην τελετή υπογραφής της σχετικής συμφωνίας στο Καράκας.

Ο ηγέτης της λατινοαμερικάνικης χώρας είπε ότι η συμφωνία προστίθεται στην υπάρχουσα συμφωνία για την δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου Κίνας-Βενεζουέλας, ύψους 12 δις δολαρίων, στο οποίο το Πεκίνο προσφέρει ρευστό προπληρώνοντας πετρέλαιο.

Ο Τσάβες δεν διευκρίνισε ποια είναι τα πεδία στα οποία σχεδιάζονται τα έργα, πάντως είναι γνωστό ότι η Κίνα επιδιώκει να εμπλακεί ενεργότερα στους τομείς του πετρελαίου, του ηλεκτρισμού, των τροφίμων, των κατασκευών και της τεχνολογίας στη Βενεζουέλα.

Ο Τσάβες επρόκειτο να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως ο Χου διέκοψε την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε επαρχία στα υψίπεδα του Θιβέτ για να μεταβεί εσπευσμένα στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου