Μαρτίου 13, 2010

Kομισιόν: Καμία συμφωνία για στήριξη της Ελλάδας

Η Ευρωζώνη δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδοντας δημοσίευμα της Guardian, σύμφωνα με το οποίο τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ κατέληξαν σε σχέδιο διάσωσης της χώρας μας.

«Η Κομισιόν είναι έτοιμη να δράσει, εάν κάτι τέτοιο απαιτηθεί», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τζόναθαν Τοντ, προσθέτοντας πως «το ζήτημα της Ελλάδας είναι ακόμη υπό επεξεργασία» και πως «προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα». «Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες», πρόσθεσε.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο πως τα μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν σε «συντονισμένες, διμερείς προσφορές οικονομικής βοήθειας, υπό την μορφή δανείων ή εγγυήσεων για την λήψη δανείων, στην Ελλάδα εάν η Αθήνα δεν μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή του χρέους της και ζητήσει βοήθεια από την Ένωση» [Βλέπε άρθρο] .

Νωρίτερα το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας είχε διαψεύσει και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει τέτοιο σχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμιά βοήθεια.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμά της και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει μόνη της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτό το δημοσίευμα είναι σωστό», κατέληξε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου