Μαρτίου 12, 2010

Νέες παραβιάσεις τουρκικές παραβιάσεις

Τρεις παραβιάσεις από δεκατέσσερα τουρκικά μαχητικά που μπήκαν χθες στο Αιγαίο

Από τα δεκατέσσερα τουρκικά μαχητικά τα δύο ήταν οπλισμένα. Τα έξι από τα δεκατέσσερα μαχητικά ήταν αυτά που μπήκαν από την Χίο.
Αναχαίτιση μέσω ασυρμάτου και εκφοβιστική πτήση έξι τουρκικών F-16 κατά Super Puma AS-332 της Π.Α. πριν από λίγες ώρες στο Αιγαίο.

Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσε βορείως των Οινουσσών στα 400 μέτρα ύψος, εντός Εθνικού Εναέριου Χώρου όταν δέχθηκε κλήση στην συχνότητα από τους ελεγκτές του τουρκικού ραντάρ της Σμύρνης που του έλεγαν να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο διότι θα στέλνονταν εναντίο του μαχητικά αεροσκάφη(τακτική επιχείρηση).

Οι κλήσεις έγιναν από τις 09:00 μέχρι τις 09:17. Το ελληνικό ελικόπτερο επικοινώνησε με την βάση του και διατάχθηκε να συνεχίσει την εκτέλεση της αποστολής του που ήταν ένα δρομολόγιο μεταξύ Χίου-Ψαρών-Οινουσών και προσγείωση πάλι στην Χίο.

Λίγα λεπτά αργότερα απογειώθηκαν έξι τουρκικά F-16 από το Μπαλίκεσιρ πλησίασαν την Χίο και μπήκαν στο Αιγαίο, ελάχιστα μίλια νότια της Χίου στις 09:44. Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν στην περιοχή για μισή ώρα παραβιάζοντας τον Ε.Ε.Χ. και φτάνοντας μέχρι το Πεδίο Βολής Άνδρου και έμειναν στην περιοχή μέχρι την προσγείωση του ελικοπτέρου χωρίς να πλησιάσουν περισσότερο.

Είναι η πρώτη φορά που αναχαιτίζεται με εκπομπή ασυρμάτου ημέρα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Χθές και στις πρώτες πρωινές ώρες το τουρκικό ραντάρ αεράμυνας της DATCA πραγματοποιήσε δύο εκπομπές ασυρμάτου στη συχνότητα κινδύνου και πιο συγκεκριμένα στις 00:57 με αποδέκτη πολωνικό αεροσκάφος της FRONTEX ενώ αυτό πετούσε σε ύψος 1500 ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι και εντός του Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

Στις εκπομπές αναφερόταν πως το αεροσκάφος πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου και ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή.
Το πλήρωμα του πολωνικού αεροσκάφους αγνόησε τις τουρκικές εκπομπές συνέχισε κανονικά το σκέλος της αποστολής του (Κως-Σάμος-Χίος-Λέσβος) και προσγειώθηκε στην Κω στις 02:56 από όπου και είχε απογειωθεί στις 00:33.

Πηγή : http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου