Ιανουαρίου 18, 2010

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών


Αυξάνονται τα μπλόκα των αγροτών στο εθνικό οδικό δίκτυο, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ την ίδια στιγμή αναμένονται νέες κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες έχουν προαναγγείλει ότι εντός της ημέρας θα αποκλείσουν τα τελωνεία Ορμενίου, Κήπων ('Εβρου), Εξοχής (Δράμα), Δοϊράνης και Ευζώνων.

Επίσης, αναμένονται αποκλεισμοί στον κόμβο Μαλγάρων, την Τρίγλια Χαλκιδικής και τον κόμβο Στρυμωνικού επί της εθνικής Σερρών - Θεσσαλονίκης.

Παρατεταγμένα τρακτέρ υπάρχουν στο Νομό Λάρισας στη Νίκαια και τα Φάρσαλα, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα κλειστά παραμένουν το Κάστρο, η Αλαμάνα και ο παλιός Λεβέντης.

Κλειστή σε δύο σημεία, παραμένει η Εγνατία Οδός εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ξεκινούν από αύριο κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Πελοποννήσου, καθώς στις 12 το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και από τον κόμβο της Τρίγλιας στη Χαλκιδική, όπου υπάρχει επίσης, συγκέντρωση τρακτέρ, στη δεξιά και την αριστερή πλευρά του δρόμου.

Συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και στο τελωνείο του Κιλκίς.

Στο νομό της Λάρισας, υπάρχει συγκέντρωση τρακτέρ στη Νίκαια και στα Φάρσαλα, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ωστόσο, αποκλεισμένος από τους αγρότες παραμένει ο κόμβος Βογατσικού στην περιοχή της Καστοριάς, όπου οι αγρότες διακόπτουν την κίνηση των οχημάτων, κατά τακτά χρονικά διαστήματα ανά μία ή μισή ώρα.

Οι αγρότες κλείνουν περιστασιακά το δρόμο προς το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας.

Στις περιοχές που κλείνουν οι κόμβοι της Εγνατίας Οδού, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών ή από το παλιό οδικό δίκτυο.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν, την άμεση καταβολή του υπολοίπου των επιδοτήσεων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και «πάγωμα» των χρεών καθώς και την παροχή του πετρελαίου αγροτών.
Τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου