Ιανουαρίου 16, 2010

30.000.000 βαρέλια στο κοίτασμα "Ε" του Πρίνου

Η Επιτυχής γεώτρηση της «Ενεργειακής Αιγαίου» στο κοίτασμα «Ε» του Πρίνου θα αντλήσει 30.000.000 βαρελια πετρελαίου τα επόμενα 14 χρόνια.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι θα αυξηθεί άμεσα στα 5.000 βαρέλια ημερησίως η παραγωγή του Πρίνου, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο κοίτασμα «Έψιλον».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ενεργειακής Αιγαίου» που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής, η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια δυναμικότητα της εταιρείας, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 3.000 βαρέλια την ημέρα, ποσότητα που θα ανεβάσει τη συνολική ημερήσια παραγωγή στα 5.000 βαρέλια.

Τα συνολικά αποθέματα του κοιτάσματος «Έψιλον» εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια και η εταιρεία θα προβεί σε νέες μελλοντικές γεωτρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Το «Έψιλον» είναι το πρώτο νέο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην χώρα μας μετά από 14 χρόνια.
H γεώτρηση , έφτασε σε βάθος 5.500 μέτρα και διήρκησε συνολικά 3 μήνες.
Το 2009, η Ενεργειακή Αιγαίου επένδυσε συνολικά 80 εκατομμύρια δολάρια σε γεωτρήσεις στην περιοχή του Πρίνου στην Καβάλα, που αύξησαν την ημερήσια παραγωγή της εταιρείας, από 1.000 βαρέλια ανά ημέρα πριν την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος, σε 5.000 βαρέλια στην παρούσα φάση.
Ο Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου δήλωσε ότι το επενδυτικό πλάνο συνεχίζεται με μια νέα γεώτρηση η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και περαιτέρω έρευνες.

Πηγή : http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου