Δεκεμβρίου 05, 2009

Τριήμερες εκδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. NAFTEMPORIKI.GR


Αύριο το μεσημέρι, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο και πορεία που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, σχολείων, εκπαιδευτικών, σωματείων. Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήψη του ωραρίου κήρυξε για τη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο

Υπό κατάληψη τελούν αρκετές πανεπιστημιακές σχολές και πάνω από 400 σχολεία σε όλη τη χώρα. Χθες, μαθητές από σχολεία του Χαλανδρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής [Βλέπε άρθρο] .


«Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία» τονίζει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους γονείς και την οικογένεια του μαθητή [Βλέπε άρθρο] .

«Εκφράζω ακόμη μία φορά την πίστη μου και τις ενοχές μου απέναντι στη νέα γενιά, στην οποία χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας. Ελπίζω ότι η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί ειρηνικά γιατί αυτό είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε όλοι», καταλήγει.

«Να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού, που χάθηκε άδικα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

«Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη σκηνικού τρόμου στις πόλεις. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα σε βανδαλισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε εκμετάλλευση της μνήμης του αδικοχαμένου Αλέξη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Να είστε έτοιμοι για πόλεμο» την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου, είπε ότι «έρχονται στρατιές αλλοδαπών αντιεξουσιαστών, χρηματοδοτούμενων αδρά από άγνωστους χρηματοδότες» [Βλέπε άρθρο] .


Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στις 8:30 το βράδυ και στην Κόρινθο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας περίπου 150 ατόμων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου όπου πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα, χωρίς να τραυματισθεί κανείς


Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, επί της οδού Μουρέλου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο δράστης ή οι δράστες ανέβηκαν στον 3ο όροφο του κτηρίου στις υπηρεσίες του Διοικητικού Πρωτοδικείου και πέταξαν στο διάδρομο δύο γκαζάκια.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα οι καπνοί να εισχωρήσουν σε γραφεία δικηγόρων και μηχανικών στον 1ο και τον 4ο όροφο.

Οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου ήταν κλειστές, ενώ από την πυρκαγιά καταστράφηκαν οι πόρτες τεσσάρων γραφείων.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία οχήματα και δέκα άνδρες, θέτοντας υπό έλεγχο τη φωτιά. Επί τόπου έσπευσαν και άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου, σύμφωνα με τους οποίους, οι δράστες κινούνται στο χώρο τον αντεξουσιαστών.

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»
Το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» κατέλαβαν το πρωί αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τα λεγόμενά τους, πρόκειται για συμβολική κατάληψη η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ.

Προηγουμένως, τα εν λόγω άτομα είχαν προβεί σε καταλήψεις και των ραδιοφωνικών σταθμών Zoo Radio, Ελληνικός FM, Star FM και Plus. Επίσης, νεαροί πέταξαν γλυκά στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους για εκδήλωση υποστήριξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου