Δεκεμβρίου 03, 2009

BofA: Προς αποπληρωμή κρατικών δανείων 45 δισ. δολ.

Στην αποπληρωμή κρατικών δανείων, ύψους 45 δισ. δολαρίων, προχωρά η Bank of America σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί από τους περιορισμούς που της έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά στους μισθούς των στελεχών της, τη στιγμή που αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ θα αποπληρώσει τα κεφάλαια που έλαβε μέσω του προγράμματος TARP, χρησιμοποιώντας «πλεονάζουσα ρευστότητα» ύψους 26,2 δισ. δολαρίων καθώς και 18,8 δισ. δολάρια από την πώληση τίτλων.

Η BofA σχεδιάζει να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 4 δισ. δολάρια μέσω πωλήσεων στοιχείων ενεργητικού, ενώ θα διαθέσει σε ορισμένα στελέχη δεσμευμένες μετοχές 1,7 δισ. δολαρίων αντί των ετήσιων μπόνους.

Η χθεσινή αιφνίδια ανακοίνωση της τράπεζας σηματοδοτεί μια νίκη για τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο Κένεθ Λιούις, ο οποίος αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Ο Λιούις είχε δηλώσει πως στόχος του, προτού φύγει από την εταιρεία, είναι να επιστρέψει τα κεφάλαια που έλαβε από το κράτος.

Όπως τονίζει η BofA, τα κεφάλαια θα αποπληρωθούν εντός των επόμενων ημερών. Σημειώνεται ότι οι δύο γύροι χρηματοδότησης της BofA συμπεριλάμβαναν κεφάλαια 20 δισ. δολαρίων, προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία να απορροφήσει τις απώλειες που συνδέονται με την εξαγορά της Merrill Lynch

Πηγές: Bloomberg, Reuters NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου