Δεκεμβρίου 10, 2009

Μέρκελ: «Φέρουμε κοινή ευθύνη» για την κρίση στην Ελλάδα

«Αυτό που συμβαίνει σε μια χώρα-μέλος έχει επίδραση σε όλες τις άλλες».

Την υποστήριξή της προς την Ελλάδα εξέφρασε επίσης σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη, απορρίπτοντας ταυτοχρόνως τους φόβους για μια χρεοκοπία της.

«Κι άλλα έθνη έχουν επίσης τα προβλήματά τους. Για να έχουμε μια πραγματική συζήτηση, θα ζητούσα να μην μεγαλοποιείται αυτό» το θέμα, σημείωσε.

«Το δικό μου χαρακτηριστικό είναι ότι εν γένει δεν απαντάω σε ερωτήσεις, όπως τι θα γίνει αν», προσέθεσε η Μέρκελ και σημείωσε ότι η ΕΕ φέρει κοινή ευθύνη για την Ελλάδα και ότι η θέση της Ελλάδας θα συζητηθεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής. «Αυτό που συμβαίνει σε μια χώρα μέλος έχει επίδραση σε όλες τις άλλες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μια ενιαία νομισματική μονάδα. Γι' αυτό φέρουμε όλοι κοινή ευθύνη» απέναντι στην Ελλάδα, κατέληξε.

Νωρίτερα, σήμερα, κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, λόγω του μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος που αντιμετωπίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου