Δεκεμβρίου 06, 2009

Τουρκία: Στήριξη στην ΠΓΔΜ για ΝΑΤΟ - ονομασία


Στήριξη στην ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας και την ευρωατλαντική προοπτική της προσφέρει η Τουρκία.

«Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα και να επιτρέψει στη 'Μακεδονία' να αποκαλείται 'Μακεδονία', προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στα εγκαίνια των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέστη και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και φίλους της χώρας του, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εκφράσθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν.

«Στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν εξετάσαμε τις δυνατότητες εμβάθυνσης των πολύ καλών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας και αναφερθήκαμε στην υποστήριξη της Τουρκίας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία τη Μακεδονίας, όπως την περαιτέρω υποστήριξη σχετικά με την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο τομέα, που θα μπορούσε να μας υποστηρίξει η Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Οι κ.κ. Ερντογάν και Γκρούεφσκι παρέστησαν επίσης στις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δύο χωρών, που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου